ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Game of Thrones: Η σημαντική λεπτομέρεια στην σκηνή του Σαμ και το κρυφό μήνυμα

Game of Thrones: Η σημαντική λεπτομέρεια στην σκηνή του Σαμ και το κρυφό μήνυμα
HBO

Σημαντικό ρόλο στην πλοκή των επόμενων επεισοδίων του 7ου κύκλου του Game of Thrones φαίνεται να έχει μια μικρή λεπτομέρεια που δεν παρατήρησαν –σίγουρα- όλοι στην σκηνή του πρώτου επεισοδίου και ιδιαίτερα αυτή του Σαμ. Εκτός από την ανακάλυψή του πως κάτω από το Dragonstown υπάρχει ένα ολόκληρο βουνό από δρακόγυαλο, -που θα βοηθήσει τον Τζον Σνόουν στην μάχη κατά των White Walkers-, λίγοι ήταν αυτοί που εστίασαν στις άλλες σελίδες του βιβλίου που είχε στα χέρια του.

Την ώρα που ξεφύλλιζε το βιβλίο ο Σαμ, η κάμερα έδειξε για λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα που μας γυρνάει πίσω στον 1ο κύκλο. Ένα στιλέτο, γνωστό ως catspaw από Βαλυριανό ατσάλι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του Μπραν Σταρκ.

desk

Πηγή:HBO

Πίσω στην πρώτη σεζόν, όταν ο Μπραν ήταν σε κόμμα μετά την -αξέχαστη- πτώση του από τα χέρια του Τζέιμι Λάνιστερ, κάποιος στάλθηκε για να τον δολοφονήσει. Και θα τα κατάφερνε αν η Κατ και ο Σάμμερ δεν έμπαιναν στη μέση.

Η Κατ έδειξε το στιλέτο στους Μάεστερ Λούιν, Σερ Ρίντρικ, Ρόμπ και Θίον και μετά το πήρε ως αποδεικτικό στοιχείο και έτρεξε στο Κίνγκς Λάντινγκ για να μιλήσει στον Νεντ. Ο Μικροδάχτυλος το αναγνώρισε, είπε ότι του άνηκε αλλά το έχασε σε ένα στοίχημα από τον Τύριον. Αυτό ήταν ψέμα ωστόσο καθώς ως γνωστών, ο Τύριον δεν θα στοιχημάτιζε ποτέ κατά της οικογένειάς του.

Η σειρά δεν ξεκαθάρισε τελικά ποιός έστειλε το δολοφόνο και έτσι, το στιλέτο έμεινε στην κατοχή του Νεντ.

Όμως, πριν τη σεζόν, το στιλέτο φάνηκε περασμένο στη μέση της Άρυα στην φωτογράφιση του Entertainment Weekly. Οπότε αυτό σημαίνει, ότι το στιλέτο θα βρεθεί στην κατοχή της.

EW

Λογικά, θα φτάσει στο Γουίντερφελ για την επανένωση με τους υπόλοιπους και θα το κλέψει ή πάρει από τον Μικροδάχτυλο. Ίσως το στιλέτο παίξει και ρόλο στον θάνατο του, όπως σχολιάζουν πολλοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ