ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Amy, λείπεις σε όλους»: H Gaga θυμάται τη Winehouse έξι χρόνια μετά

«Amy, λείπεις σε όλους»: H Gaga θυμάται τη Winehouse έξι χρόνια μετά

Η Amy Winehouse και η γεμάτη παλμό φωνή της λείπουν στη Lady GagaΗ ντίβα της μουσικής βιομηχανίας ήταν από πάντα μεγάλη fan της Λονδρέζας Wino και έκανε τη δική της ανάρτηση στο Twitter στην επέτειο έξι χρόνων από τον άδικο θάνατο ενός τεράστιου ταλέντου που έφυγε νωρίς.

Συνοδεύοντας μια φωτογραφία της Winehouse η Gaga έγραψε:

Μετρώντας περισσότερα από 48,67248,672 retweets και 131 εκατομμύρια likes η ανάρτηση της Gaga είναι μια μόνο αφορμή για να θυμηθούμε το ταλέντο, την πορεία, τις μελωδίες, τις ερμηνείες, τις πάλες με το αλκόολ και τις καταχρήσεις αλλά και το ερωτικό πάθος που κατέστρεψε την Winehouse.

Η 31χρονη Gaga αποκάλυψε στο παρελθόν ότι η Winehouse ήταν μία από τις γυναίκες που την ενέπνευσαν.

"Είμαι τεράστια fan. Ήταν η μόνη ελπίδα όταν ήμουν ακόμη άγνωστη. Κανείς δεν με γνώριζε ποιά ήμουν, δεν είχα θαυμαστές, δεν είχα δισκογραφική και όλοι όσοι με συναντούσαν μου έλεγαν ότι δεν ήμουν αρκετά όμορφη ή ότι η φωνή μου ήταν περίεργη" έχει πει η Steffani Germanotta .

"Δεν ήξεραν που να με εντάξουν ως είδος, ως καλλιτέχνη. Και μετά είδα την Amy στο Rolling Stone, την είδα σε live. Σκέφτηκα: 'Την Amy την έβαλαν κάπου'..."

amy winehouse cover bb20 2015 billboard 510

Η τραγουδοποιός γνώρισε τη δόξα το 2006 με το άλμπουμ Back to Black, ένα εξαιρετικό μείγμα σόουλ-τζαζ και R&B για το οποίο απέσπασε πέντε βραβεία Grammy.

Σταδιακά η Winehouse εγκλωβίστηκε σε έναν αυτοκαταστροφικό φαύλο κύκλο εθισμών. Θύμα της βουλιμίας, του αλκοολισμού και των ναρκωτικών, η μουσική φαινόταν ως ο μόνος τρόπος διαφυγής.

Το 2015 ο βρετανός σκηνοθέτης Ασίφ Καπάντια αφηγήθηκε τη ζωή της ντίβας Amy σε ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ, για το οποίο οι γονείς της είχαν σοβαρές αντιρρήσεις θεωρώντας ότι μίλησαν σε αυτό άνθρωποι που τη γνώριζαν ελάχιστα.

Προτάθηκε για έξι βραβεία Grammy, κέρδισε τα πέντε κι έγινε η πρώτη Βρετανίδα καλλιτέχνις που απέσπασε πέντε βραβεία σε μια βραδιά (ανάμεσά τους αυτά του Καλύτερου Δίσκου, Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη, Τραγουδιού της Χρονιάς).

Επιπλέον κέρδισε ένα βραβείο Brit, τρία βραβεία Ιvor Novello και το album της Back To Black ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις τη δεκαετία 2000-2009 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένα μήνα μετά τον θάνατό της, το άλμπουμ έγινε το πιο επιτυχημένο του 21ου αιώνα σε πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

H Amy Winehouse πέθανε στις 23 Ιουλίου του 2011 από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ήταν μόλις 27 ετών.

To Internet είναι τόσο γενναιόδωρο κάποιες φορές. Ας χαθούμε λίγο στην κληρονομιά της με ένα playlist στο YouTube με τα 46 τραγούδια που την ανέδειξαν.

Από το αυτοβιογραφικό Rehab με τα 160 εκατομμύρια views στο προφητικό Back To Black των 217 εκατομμυρίων η Amy Winehouse θα είναι για πάντα η αγαπημένη μας καλλιτέχνιδα που ήταν πολύ καλή για έναν κόσμο σαν αυτόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ