ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Game of Thrones: Χάκερ υπέκλεψαν τo HBO για να κάνουν spoilers (vid)

Game of Thrones: Χάκερ υπέκλεψαν τo HBO για να κάνουν spoilers (vid)

Xάκερ εμμονικοί με το Game Of Thrones επιτίθενται στο HBO. Ξανά.

Μια ομάδα χάκερ έκλεψε το σενάριο ενός μελλοντικού επεισοδίου της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, καθώς και επεισόδια άλλων τηλεοπτικών σειρών της εταιρείας παραγωγής και καλωδιακού καναλιού ΗΒΟ.

Συνολικά, οι ανώνυμοι χάκερ ισχυρίσθηκαν, με ανακοίνωσή τους, ότι υπέκλεψαν δεδομένα 1,5 terabytes μετά την κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Reuters και τους Τimes της Νέας Υόρκης».

Ήδη, οι χάκερ ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του διαδικτύου επόμενα επεισόδια των σειρών Ballers και Room 104, που δεν έχουν προβληθεί ακόμη, υποσχόμενοι σύντομα και νέο υλικό προς (δωρεάν) τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού.

"Χαιρετίσματα σε όλη την ανθρωπότητα. Η μεγαλύτερη διαρροή στην εποχή του κυβερνοδιαστήματος βρίσκεται σε εξέλιξη" έγραψαν οι χάκερ χωρίς ίχνος ταπεινοφροσύνης. Επιπλέον ενθάρρυναν τους πάντες να "κατεβάσουν" το τηλεοπτικό υλικό και υποσχέθηκαν να μιλήσουν σε συνέντευξη εάν αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους.

HBO3

Το ΗΒΟ επιβεβαίωσε την παραβίαση των υπολογιστών της, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες και χωρίς να διευκρινίσει κατά πόσο έχουν επίσης υποκλαπεί προσωπικά δεδομένα πελατών ή εργαζομένων της. Η εταιρία δήλωσε ότι ερευνά το περιστατικό σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας και εξωτερικές εταιρείες κυβερνοασφάλειας, τονίζοντας ότι "η προστασία δεδομένων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το ΗΒΟ".

HBO2

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρίτσαρντ Πλέπλερ, σε ηλεκτρονικό μήνυμά του στους εργαζόμενους του ΗΒΟ (που ανήκει στον όμιλο Time-Warner), χαρακτήρισε την κυβερνοπαραβίαση " ως μια απόπειρα αναστάτωσης, ανησυχητική και ενοχλητική για όλους μας".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Entertainment Weekly, η υποκλοπή του Game of Thrones αφορά το τέταρτο επεισόδιο της έβδομης περιόδου, η οποία προβάλλεται αυτό τον καιρό. Το τρίτο επεισόδιο του τρέχοντος κύκλου είχε προβληθεί την Κυριακή, ενώ το τέταρτο που υπεκλάπη, αναμένεται να προβληθεί την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται υποκλοπή στο Game of Thrones. Το 2015 είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του πέμπτου κύκλου, προτού προβληθούν.

Η σειρά εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2018 -ή το 2019...

HBO1

Το teaser είναι εδώ

Η Ντενέρις βλέπει τους συμμάχους της να χάνονται ο ένας μετά τον άλλο στο teaser του τέταρτου επεισοδίου με τίτλο "The Spoils of War" και η Σέρσεϊ φροντίζει να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο της με τη χορηγία της Σιδηράς Τράπεζας του Μπράαβος. Οι Λάνιστερ αντεπιτίθενται;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ