ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μετά το Despacito: Maluma & Fonsi κάνουν τη latin εκρηκτική ξανά

Μετά το Despacito: Maluma & Fonsi κάνουν τη latin εκρηκτική ξανά

Το "πορνογράφημα" για τη Μαλαισία Despacito του Luis Fonsi και Daddy Yankee συνεχίζει να σπάει κάθε ρεκόρ και να καθιερώνει τη latin μουσική σκηνή σε χώρες που μέχρι πρότινος δεν είχαν παραδοθεί στο ρυθμό της. 

Απόδειξη η εκρηκτική άνοδος του σε θεάσεις στην πλατφόρμα του ΥouTube και βέβαια όλοι οι καλλιτέχνες που βγαίνουν κερδισμένοι από την τάση.

Η latin mουσική έχει αναπτυχθεί εκρηκτικά στο YouTube, με τις latin καλλιτεχνικές συμμετοχές να αντιπροσωπεύουν πάνω από το ένα τρίτο των 100 καλύτερων καλλιτεχνών του YouTube το 2017 μέχρι σήμερα.

Kαλλιτέχνες όπως ο Nicky Jam, ο Maluma, ο J Balvin και ο Ozuna έχουν ξεπεράσει το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίων προβολών φέτος και εννοείται ότι τo video clip του Luis Fonsi για το Despacito, με την συμμετοχή του Daddy Yankee, κρατάει τα πρωτεία.

To video clip δεν είναι μόνο το clipμε τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών στο YouTube, αλλά είναι πια το πρώτο video που ξεπέρασε τα τρία δισεκατομμύρια προβολές και επίσης είναι το video με τα περισσότερα likes στην ιστορία του YouTube.

Το ρεκόρ προηγουμένως κατείχε ο Wiz Khalifa με το τραγούδι See You Again, το οποίο με τη σειρά του είχε ξεπεράσει το Gangnam Style του Psy, που κατείχε το ρεκόρ για πέντε συνεχόμενα χρόνια.

Όπως έκανε γνωστό το YouTube, στις 4 Αυγούστου, το επίσημο βίντεο κλιπ του Despacito σημείωσε 3.000.730.629 προβολές.

Για την ιστορία ας υπενθυμίσουμε ότι χρειάστηκαν 204 μέρες για να αναδειχθεί το Despacito σε clip με τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του YouTube.

Ο Maluma ετοιμάζεται για τη Δύση

https://www.instagram.com/p/p

Σε παράλληλο χρόνο ο Κολομβιανός super star Maluma απαθανατίστηκε με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και όλοι μιλάνε για μια ακόμη latin επίθεση στα charts.

Φήμες θέλουν τον Maluma που ερωτοτρόπησε με τη Skakira στο ντουέτο Chantaje να βρίσκεται στο studio με τον Timbaland για μια ακόμη συνεργασία που θα τον καθιερώσει πέρα από τυη Λατινική Αμερική που έχει ήδη κατακτήσει ως άλλος Τζάστιν Μπίμπερ.

Ο Juan Luis Londono Arias ή αλλιώς Maluma γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1994 στη πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας. Τακτικός συνεργάτης των Thalia, Shakira, Ricky Martin & άλλους ο καλλιτέχνης απολαμβάνει το trend του reggaeton όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί.

Τα πολλά ρεκόρ ενός τραγουδιού που γράφει ιστορία

Το Despacito έχει ακόμη σπάσει κάποια επιπρόσθετα εντυπωσιακά ρεκόρ:

Έφθασε, πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο, το ορόσημο των 2,5 δισεκατομμυρίων προβολών στην ιστορία του YouTube.

Έχει τις περισσότερες προβολές το 2017 σε πάνω από 40 χώρες.

Οι καθημερινές προβολές του είναι πάνω από 14,5 εκατομμύρια κατά μέσο όρο, φθάνοντας τα 25 εκατομμύρια προβολές μέσα σε μια μέρα.

Έχει προβληθεί πάνω από ένα εκατομμύριο φορές σε πάνω από 99 χώρες. Κατά σειρά οι χώρες με τις περισσότερες προβολές είναι: Μεξικό (376 εκατομμύρια), Βραζιλία (213 εκατομμύρια), ΗΠΑ (183 εκατομμύρια), Ιταλία (142 εκατομμύρια), Γαλλία (80 εκατομμύρια), Ινδονησία (36 εκατομμύρια), Ηνωμένο Βασίλειο (36 εκατομμύρια), Ινδία (32 εκατομμύρια), Ισραήλ (17 εκατομμύρια) και Αίγυπτος (8,8 εκατομμύρια).

Σε όλο τον κόσμο, οι μηνιαίες προβολές για τις κορυφαίες λάτιν καλλιτεχνικές συμμετοχές έχουν εκτοξευθεί από το περασμένο έτος, με αύξηση 430% στην Ινδονησία, 276% στο Ισραήλ, 200% στο Ηνωμένο Βασίλειο, 199% στην Αυστραλία, 183% στη Γαλλία και 124% στον Καναδά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ