ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ζωή Λάσκαρη: Μια ωραία... «Ζωή» μέσα από ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες

Ζωή Λάσκαρη: Μια ωραία... «Ζωή» μέσα από ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες

Η ωραία του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 73 χρόνων βυθίζοντας στην θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και το κοινό που την ακολουθούσε από τα πρώτα της βήματα στην μεγάλη οθόνη. Η Ζωή Λάσκαρη βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Παρασκευής 18ης Αυγούστου, στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη. 

Οι συγγενείς της ανακοίνωσαν μέσω Facebook ότι η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 22 Αυγούστου και ώρα 13:00 από τον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου, της οδού Σκουφά και η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στην Κιβωτό του πατέρα Αντώνιου.

Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959. Το πραγματικό της όνομα είναι Ζωή Κουρούκλη. Έπειτα, είχε την τύχη να συναντήσει τον συμπατριώτη της Γιάννη Δαλιανίδη, αυτός, έκανε τη Ζωή Κουρούκλη, Ζωή Λάσκαρη εμπνευσμένο από την ονομασία ενός Ιταλού ηθοποιού. Ο Γιάννης Δαλιανίδης, της έδωσε και μερικούς από τους πιο γνωστούς ρόλους της καριέρας της, υπογράφοντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη σημαντικότερη ελληνική εταιρία παραγωγής, τη Φίνος Φιλμ.

Ασπρόμαυρες φωτογραφίσεις της Ζωής Λάσκαρης είδαν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά τον θάνατό της. Μία φωτογράφιση με μαγιό που έγινε το 1969 στα Αστέρια της Γλυφάδας, μια φωτογράφιση για της εφημερίδα «ΦΩΣ» και πολλές φωτογραφίες με τις κόρες της Μάρθα και Μαρία-Ελένη.

Κατήφορος, Νόμος 4000, Κορίτσια για φίλημα, Στεφανία, Μια κυρία στα μπουζούκια, Οι θαλασσιές οι χάντρες...

Αξέχαστες ταινίες, αξέχαστες εμφανίσεις της «ωραίας του ελληνικού κινηματογράφου». Από τον «Κατήφορο» που έκοψε 161.331 εισιτήρια το 1961 στην θρυλική «Στεφανία» και στον «Νόμο 4000». Και από εκεί, στις κλασικές κωμωδίες μαζί με την αγαπημένη παρέα του ελληνικού κινηματογράφου, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Χλόη Λιάσκου,«Κορίτσια για φίλημα», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Μερικοί το προτιμούν κρύο».

Κατήφορος, 1961

1024px Wiki cinema katiforos

Κορίτσια για φίλημα, 1964

Koritsiagiafilima

Στεφανία, 1967

Στεφανία ταινία αφίσα

Μερικοί το προτιμούν κρύο..., 1962

Μερικοί το προτιμούν κρύο αφίσα

Οι θαλασσιές οι χάντρες, 1967

Wiki cinema handres

Νόμος 4000, 1962

Νόμος 4000 αφίσα

Μια κυρία στα μπουζούκια, 1968

Μια κυριά στα μπουζούκια αφίσα
124ADEF0 5C27 493D A7A4 6D45E65E0BAC

Μαριχουάνα stop, 1971

Μαριχουάνα stop εξώφυλλο

Τέντυ μπόι... αγάπη μου, 1965

Wiki cinema teddy boy

Όλγα αγάπη μου, 1968

Wiki cinema olga

Ίλιγγος, 1963

Wiki cinema iliggos

Δάκρυα για την Ηλέκτρα, 1966

Wiki cinema dakrya

Γυμνοί στο δρόμο, 1969

Γυμνοί στο δρόμο αφίσα

Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο, 1970

Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο

Χωρίς ταυτότητα, 1963

1024px Wiki cinema taftotita copy

Η εικόνα που διαμόρφωσε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μιας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας, ενώ αποτελούσε το κρυφό απωθημένο πολλών αντρών.

Η προσωπική της ζωή πάντα απασχολούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλές σχέσεις της είχαν συζητηθεί –κυρίως αυτή με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

zoi6

Παντρεύτηκε τον Πέτρο Κουτουμάνο και απέκτησε μία κόρη, τη Μάρθα. Από το 1976 ήταν παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζοαπό, και έχουν μαζί μια κόρη, τη Μαρία - Ελένη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ