ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ψυχογενής βουλιμία της Νταϊάνα στο φως σε νέο ντοκιμαντέρ του Channel 4

Η ψυχογενής βουλιμία της Νταϊάνα στο φως σε νέο ντοκιμαντέρ του Channel 4
H Νταϊάνα στην Καραϊβική τον Ιανουάριο του 1993 REUTERS/Mark Cardwell/File Photo

O πρίγκιπας Ουίλιαμ μιλάει για πρώτη φορά δημόσια για την πάλη της μητέρας του Νταϊάνα με την διατροφική διαταραχή που την ταλαιπώρησε.

Τις αποκαλύψεις τις έκανε σε ένα σε νέο ντοκιμαντέρ που υπογράφει ο πρώην δημοσιογράφος του ITN, Mark Austin.

Το "Wasting Away: The Truth About Anorexia" θα προβληθεί στο Channel Four την Πέμπτη.

Ερωτηθείς αν νιώθει υπερήφανος για τη δημόσια πάλη της με την ψυχογενή βουλιμία 22 χρόνια και κάτι πριν ο Ουίλιαμ απάντησε καταφατικά.

"Εννοείται. Είναι ασθένεια του μυαλού" είπε αναφερόμενος στην διατροφική διαταραχή που ταλαπώρησε την μητέρα του.

"Η μητέρα σου μου έδωσε κουράγιο" λέει στο ντοκιμαντέρ η κόρη του δημοσιογράφου Maddy που πάσχει και η ίδια από ανορεξία αναφερόμενη στη συνέντευξη-εξομολόγηση της Νταϊάνα στον δημοσιογράφο του BBC Martin Bashir τo 1995. Σε αυτή η Νταϊάνα μίλησε ανοιχτά για το πώς ο χωρισμός της από τον Κάρολο ρήμαξε την αυτοπεποίθηση της και την οδήγησε στη βουλιμία.

Δεν μου άρεσα, ντρεπόμουν που δεν μπορούσα να είμαι δυνατή απέναντι στις καταστάσεις" είπε η Νταϊάνα. "Ήμουν βουλιμική για χρόνια. Πρόκειται για μια κρυφή, ύπουλη ασθένεια. Σε καταστρέφει και όμως ήταν η φυγή μου" πρόσθεσε.

Ο Ουίλιαμ συνεχίζει τον ακτιβισμό του κατά του στίγματος των ψυχικών ασθενειών από κοινού με τη σύζυγο του, τη Δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον και τον αδελφό του Χάρι.

"Οφείλουμε να μιλάμε ανοιχτά για τις ασθένειες του μυαλού" είπε ο Ουίλιαμ. "Ένα σου λέω, να προσέχεις τη Σαρλότ και τον Τζορτζ" τον συμβούλεψε ο δημοσιογράφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ