ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κλούνεϊ: Μετά το Σάρλοτσβιλ στον πόλεμο κατά του μίσους

Κλούνεϊ: Μετά το Σάρλοτσβιλ στον πόλεμο κατά του μίσους
REUTERS

Συνεχίζοντας την ακτιβιστική τους δράση ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Κλούνεϊ ρίχνονται στον αγώνα κατά του μίσους με μια δωρεά για ένα καλύτερο κόσμο.

Το Southern Poverty Law Center (SPLC) θα συνεργαστεί με το ίδρυμα Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα με στόχο το SPLC να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα του κατά των ομάδων μίσους στην Αμερική.

Το ίδρυμα Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ έχει χορηγήσει ήδη ένα εκατομμύριο δολάρια μέσω του ιδρύματος Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη για τον σκοπό αυτό, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που προέκυψαν μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ ρατσιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων στο Σάρλοτσβιλ και την απροθυμία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τα επεισόδια.

"Η Αμάλ κι εγώ να προσθέσουμε τη φωνή μας -και την χρηματική βοήθεια- στον συνεχιζόμενο αγώνα για ισότητα" δήλωσε ο Κλούνεϊ προσθέτοντας ότι "στον φανατισμό και το μίσος δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν δύο πλευρές".

To Ίδρυμα Κλούνεϊ κατά των εξτρεμιστών

hate

Το ίδρυμα Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη συνιδρύθηκε από το ζευγάρι το 2016 για να προωθήσει τη δικαιοσύνη σε δικαστήρια και κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Το SPLC είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που παρακολουθεί τις δραστηριότητες των εθνικών ομάδων μίσους και άλλων εξτρεμιστών, παρακολουθώντας σήμερα πάνω από 1.600 εξτρεμιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε το Southern Poverty Law Center στις προσπάθειές του να αποτρέψει τον βίαιο εξτρεμισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες" επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ζευγάρι. "Αυτό που συνέβη στο Σάρλοτσβιλ και αυτό που συμβαίνει στις κοινότητες της χώρας μας απαιτεί τη συλλογική δέσμευση για να αντισταθούμε στο μίσος" πρόσθεσε.

Οι Κλούνεϊ είναι σύμμαχοι του Ομπάμα σε μια πάλη κατά της βίας στην Αμερική του σήμερα.

Το ιστορικό tweet του Ομπάμα καθήλωσε το διαδίκτυο

Μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στη Βιρτζίνια με πρωτοστάτες ακροδεξιούς διαδηλωτές τα οποία προκάλεσαν το θάνατο μιας 32χρονης αντιφασίστριας και τον τραυματισμό δεκάδων ατόμων ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανήρτησε στο Twitter μια ρήση του Νέλσον Μαντέλα από την αυτοβιογραφία του.

Ουδείς γεννιέται με μίσος στην καρδιά του για κάποιο άλλο πρόσωπο λόγω του χρώματος της επιδερμίδας του ή των θρησκευτικών του πιστεύω.Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν κι αν μπορούν να μάθουν να μισούν μπορούν να διδαχθούν να αγαπούν, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά παρά το αντίθετό της"

Η ρήση αναρτήθηκε σε τρία διαφορετικά tweet που πέρασαν στην ιστορία του κοινωνικού δικτύου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ