ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Ναόμι Κάμπελ «καρφώνει» τη βρετανική Vogue για ρατσισμό

Η Ναόμι Κάμπελ «καρφώνει» τη βρετανική Vogue για ρατσισμό

Με μία ανάρτηση της που μιλάει για ρατσισμό, η βρετανίδα καλλονή Ναόμι Κάμπελ προβληματίζει τη βρετανική σκηνή της μόδας. Στο επίκεντρο της διαμάχης η πρώην διευθύντρια της έκδοσης Αλεξάντρα Σούλμαν και η πολύ λευκή ομάδα της στα χρόνια της θητείας της στη Vogue.

Στην ανάρτηση της η Κάμπελ διαμαρτύρεται για την απουσία μαύρων ή άλλων εθνοτήτων από την ομάδα της Σούλμαν.

Στην online διαμαρτυρία της το top model δυνόδεψε τη διαπίστωση της με μια φωτογραφία του προσωπικού του περιοδικού που τραβήχτηκε επί θητείας της προηγούμενης διευθύντριας έκδοσης, Αλεξάντρα Σούλμαν.

Στις αρχές Αυγούστου, η Σούλμαν εγκατέλειψε για να αντικατασταθεί από τον Έντουαρντ Ένινφουλ.

Ο οποίος δεν είναι απλά και μόνον ο πρώτος άντρας που αναλαμβάνει τις διευθυντικές ευθύνες, αλλά είναι και ο πρώτος μη λευκός υπεύθυνος για την έκδοση του Vogue.

https://www.instagram.com/p/p

Η επιλογή του Ένινφουλ χαιρετήθηκε από πολλούς – της Ναόμι συμπεριλαμβανομένης – ως κομβικό σημείο στη βιομηχανία μόδας, η οποία, απ’ άκρου εις άκρον, ταλανίζεται με το ζήτημα της διαφορετικότητας και της φυλετικής ταυτότητας.

Μόνο οι λευκοί είναι στη μόδα;

Παρά την άφιξη του Ένινφουλ και την ανάληψη εκ μέρους του των ηνίων του περιοδικού, η τελευταία φωτογραφία του προσωπικού του Vogue επί θητείας Σούλμαν δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που καλείται να χειριστεί ο καινούργιος διευθυντής έκδοσης: σε μια "χορεία" 50 ατόμων δεν υπάρχει ούτε ένας μη λευκός, ούτε μία μη λευκή.

Η Ναόμι πόσταρε στον λογαριασμό της στο Instagram: "Αυτή είναι η φωτογραφία του προσωπικού του @britishvogue, επί θητείας της προηγούμενης διευθύντριας #AlexandraSchulman. Προσδοκώ σε ένα περιεκτικό και πολυφυλετικό προσωπικό, τώρα που διευθυντής έκδοσης είναι ο @edward_enninful... ν’ ακούσουμε τις απόψεις σας;"

Πριν αναλάβει, στις αρχές Αυγούστου, ο Ένινφουλ ανακοίνωσε μια σειρά τοποθετήσεων για να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Η Ναόμι Κάμπελ, ο σκηνοθέτης Στιβ Μακουίν και το μοντέλο – και ακτιβίστρια – Adwoa Aboah ανέλαβαν contributing editors, η μακιγιέζ Πατ Μακγράθ ανέλαβε beauty editor at-large.

Ο Ένινφουλ υπόσχεται ότι η θητεία του θα σφραγιστεί από τον εναγκαλισμό της φυλετικής ποικιλότητας τόσο στις σελίδες του Vogue όσο και πίσω από τις σελίδες. Υπόσχεται μεγάλη αλλαγή σε ένα περιοδικό που έχει φιλοξενήσει μόλις δύο μαύρα μοντέλα μόνα τους στο εξώφυλλο εδώ και 15 χρόνια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ