ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Game of Thrones: Αυστηρή προειδοποίηση στους δήθεν φιλόζωους από τον Λάνιστερ

Game of Thrones: Αυστηρή προειδοποίηση στους δήθεν φιλόζωους από τον Λάνιστερ

"Απευθύνομαι σε όλους τους θαυμάσιους λάτρεις της σειράς" λέει στο αυστηρό μήνυμα του προς την κοινότητα του Game of Thrones ο Πίτερ Ντίνκλατζ που υποδύεται τον Tyrion Lannister στη σειρά του ΗΒΟ.

"Εμείς που συμβάλλουμε στην επιτυχία αυτής της σειράς καταλαβαίνουμε οτι λόγω της μεγάλης δημοτικότητας που έχουν τα πανέμορφα χάσκι που παίζουν μαζί μας, πολλοί από εσάς αποφασίζετε να αγοράσετε ένα παρόμοιο. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, καθώς λίγο αργότερα πολλα από αυτά εγκαταλείπονται" δήλωσε ο διάσημος Λάνιστερ για λογαριασμό της Ενωσης για τα Δικαιώματα των Ζώων PETA.

"Καταφύγια ζώων αναφέρουν οτι πολλά χάσκι έχουν βρεθεί εγκαταλελειμμένα όπως δυστυχώς συμβαίνει συχνά όταν κάποιοι αγοράζουν σκυλιά παρορμητικά, χωρίς όμως να κατανοούν τις ανάγκες τους" δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός προτρέποντας παράλληλα τον κόσμο να υιοθετήσει άλλες ράτσες σκυλιών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης για τα Δικαιώματα των Ζώων από τότε που ξεκίνησε να προβάλλεται η επιτυχημένη σειρά, το 2011, τα κέντρα διάσωσης στη Βρετανία παρατήρησαν αύξηση κατά 700% των εγκαταλελειμμένων χάσκι.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην βόρεια Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου τα τελευταία δύο χρόνια διπλασιάσθηκε ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων χάσκι.

dire

Η μανία αυτή δεν είναι καινούργια φυσικά. Ταινίες όπως τα "101 Σκυλιά της Δαλματίας", "Μπέβερλι Χιλς Τσιουάουα", "Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" και οι "Άντρες με τα Μαύρα" προκάλεσαν παρόμοια φρενίτιδα στις αγορές σκυλιών και την επακόλουθη εγκατάλειψή τους σημειώνει η Hurriyet.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ