ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στο σφυρί τα ημερολόγια της Βίβιαν Λι – Μια ματιά στην περιβόητη σχέση της με τον Ολιβιέ

Στο σφυρί τα ημερολόγια της Βίβιαν Λι – Μια ματιά στην περιβόητη σχέση της με τον Ολιβιέ
Wikipedia

Σε δημοπρασία τέθηκαν αντικείμενα της μεγάλης ηθοποιού Βίβιαν Λι (Όσα Παίρνει ο Άνεμος). Ανάμεσα στα προσωπικά της πράγματα υπάρχουν τα ημερολόγια της και το δαχτυλίδι της, τα οποία θεωρούνται τα σημαντικότερα εφόσον μας δίνουν στοιχεία για την παράνομη σχέση της με τον Λόρενς Ολίβιε!

Στις 10 Ιουνίου το 1937, η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε γράψει «το είπα στον Λι», αναφερόμενη στον τότε σύζυγό της Λι Χόλμαν. Ενώ έξι μέρες μετά φαίνεται να έχει γράψει βιαστικά «έφυγα με τον Λάρι».

Τα ημερολόγια, τα οποία θα κυμαίνονται στην τιμή των 2.500 με 4.000 περίπου δολαρίων, αποτελούν ένα μικρό μέρος της προσωπικής συλλογής της Λι, η οποία περιέχει αρκετά κοσμήματα, φωτογραφικό υλικό καθώς και πίνακες. Όλα θα είναι διαθέσιμα στη δημοπρασία του Sotheby's στις 26 Σεπτεμβρίου.

Στη δημοπρασία υπάρχει και ένα χρυσό δαχτυλίδι με τη φράση “Laurence Olivier Vivien Leigh Eternally” και υπολογίζεται στην τιμή των 776 δολαρίων.

Η σχέση της Λι με τον Ολίβιε ξεκίνησε το 1936 όταν και οι δύο τους ήταν παντρεμένοι με άλλους, γεγονός που έχει αποκαλυφθεί από ερωτικά γράμματα του Λόρενς.

Λόγω του μεγάλου σκανδάλου που προκλήθηκε, παντρεύτηκαν κρυφά το 1940 στην Καλιφόρνια. Παρέμειναν παντρεμένοι για 20 ολόκληρα χρόνια και ύστερα πήραν διαζύγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ