ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπιορν Μποργκ & ΜακΕνρό αντιμέτωποι ξανά στη Ζυρίχη

Μπιορν Μποργκ & ΜακΕνρό αντιμέτωποι ξανά στη Ζυρίχη

Οι δύο θρύλοι του τένις Μπιορν Μπρογκ & Τζον ΜάκΕνρο θα παλέψουν ξανά για το τρόπαιο των εντυπώσεων στην Ελβετία μέσα από την μεγάλη οθόνη.

Η βιογραφία τους “Borg/McEnroe” θα είναι η ταινία πρεμιέρας στο 13ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ζυρίχης όπου και θα παρευρεθούν ο Σουηδός ηθοποιός Sverrir Gudnason (που υποδύεται τον Μποργκ) αλλά και ο σκηνοθέτης της παραγωγής Janus Metz Pedersen αναφέρει το Variety.

H παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας “Borg/McEnroe” θα γίνει στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο. Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ζυρίχης θα διαρκέσει από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τς 8 Οκτωβρίου.

Η αντίθεση, το πάθος και η λατρεία για τη νίκη των εμβληματικών αθλητών του τένις θα είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της ταινίας με τον οξύθυμο Σάια Λαμπέφ να υποδύεται τον αμφιλεγόμενο για τη συμπεριφορά του στο τερέν Νεουορκέζο και αθυρόστομο ΜακΕνρό.

Borg McEnroe Banner Poster

Κεντρικός άξονας στη αφήγηση του film είναι ο ιστορικός αγώνας τένις το καλοκαίρι του 1980, ανάμεσα στους θρύλους που διεκδίκησαν τον τίτλο του νικητή με πάθος και πείσμα.

"Νομίζω ότι είναι μία ιστορία για δύο ανθρώπους που θεωρήθηκαν εντελώς διαφορετικοί, αλλά είχαν πολλά περισσότερα κοινά απ’ όσα γνώριζε ο κόσμος και είχαν αναπτύξει φιλική σχέση από το συγκεκριμένο ματς", δήλωσε ο Δανός σκηνοθέτης της ταινίας Janus Metz Pedersen, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Σουηδία.

"Έγιναν στενοί φίλοι αργότερα στη ζωή, νομίζω ότι κατανοούσαν ο ένας τον άλλον. Έκαναν το ίδιο ταξίδι" πρόσθεσε ο Gudnason.

Ο Μποργκ κατάφερε να κατακτήσει πέντε συνεχείς φορές το τρόπαιο στο Wimbledon τα έτη 1976, 1977, 1978, 1979 και 1980.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ