ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όλα όσα μάθαμε για την Τaylor Swift επειδή το GQ ήθελε να ξέρει

Όλα όσα μάθαμε για την Τaylor Swift επειδή το GQ ήθελε να ξέρει
GQ

Όταν είσαι αναγνωρίσιμη πριν καν πάρεις το δίπλωμα οδήγησης, η ζωή σου έχει μάθει πολλά.

Oι φωτογραφίες της από τον Michael Thompson με μπικίνι είναι απλά συνοδευτική εικονογράφηση μαθημάτων ζωής από την πιο ευπώλητη και επιτυχημένη star των millennials. Αφού πρώτα παρότρυνε τους συνωμοσιολόγους να περιοριστούν στις σπηλιές τους. Το Bad Blood δεν είναι γραμμένο για κάποια συνάδελφο της με το όνομα Κέιτι Πέρι.

“Ποτέ δεν είπα ούτε και υπονόησα κάτι έδειξε προς εκεί” λέει. “Κοιμάμαι με ήσυχη τη συνείδηση μου”. Βέβαια, οι συνομωσιολόγοι μπορούν εαν το θελήσουν να επιμείνουν. “Ήταν ένα κομμάτι για την απώλεια μιας φιλίας, όχι την απώλεια ενός έρωτα” συμπλήρωσε.

Κάποτε την αποκαλούσαν μια τρελή. Κάποτε την ενοχλούσε, τώρα το διασκεδάζει.

“Έχεις την καλλιτεχνική ελευθερία να δημιουργήσεις και να μιλήσεις για πράγματα που είναι η ζωή στην υπερβολή της. Όταν όμως γράφεις για κάποια που μεθάει από ζήλια, για ένα κορίτσι εφιάλτη που έχει μεταμφιεσθεί σε οπτασία για να εκδικηθεί, δεν μιλάς για σένα. Δεν είμαι έτσι στις σχέσεις μου αλλά είναι cool να αφηγείσαι την ιστορία ενός κοριτσιού στα όρια της τρέλας, μιας γυναίκας που είναι και πλανεύτρα και λαμπερή και χειριστική, έτσι δεν είναι; Για καιρό τα media με αντιμετώπιζαν κάπως έτσι. Για πολύ καιρό πληγωνόμουν. Το έπαιρνα προσωπικά. Αλλά όσο περνάει το καιρός το βρίσκω αστείο”. Εννοούσε φαιδρό.

Όλα όσα ξέρει για τη μουσική βιομηχανία της τα έμαθε το VH1

“Όταν ήμουν μικρή και οι συνομήλικοι μου παρακολουθούσαν παιδικές εκπομπές εγώ έβλεπα ανελλιπώς το Behind the Music (σσ. σειρά από τηλεοπτικά αφιερώματα επιτυχημένων καλλιτεχνών που εξιστορεί τις επιτυχίες και τις δυσκολίες τους). Έβλεπα όλα αυτά τα συγκροτήματα και αναρωτιόμουν γιατί υπήρχαν τόσα προβλήματα στην πορεία τους, τι μπορεί να είχε πάει λάθος... Μετά από καιρό κατάλαβα ότι η κατηφόρα ξεκινούσε όταν έχαναν την επαφή με το ποιοι πραγματικοί είναι... Η αυτογνωσία είναι κάτι που προσπαθώ να καλλιεργώ και να διεκδικώ καθημερινά. Την επιτυχία με διάρκεια στην εξασφαλίζει πολύ λιγότερο η ματαιοδοξία, η στρατηγική ή η διαχείριση των κατακτήσεων σου και πολύ περισσότερο η αυτογνωσία σου. Ο αληθινός εαυτός σου είναι αυτός που φεύγει έξω από την πόρτα τις περισσότερες φορές που η επιτυχία σου θολώνει το μυαλό”. Είναι μια από τις πιο ειλικρινείς και ευφυείς δηλώσεις που μπορεί να ξεστομίσει μια όχι τυχαία 25χρονη από το Γουαϊόμινγκ, kudos Taylor.

Ξέρει ότι τα φιλαράκια πάντα θα της κρατάνε συντροφιά.

Όχι η Lorde. Όχι οι Haim. Όχι κάποια από τη λεγεώνα των top model που έκανε αυλή της. “Είμαι συνέχεια με κόσμο. Πραγματικά πολύ κόσμο... Όταν επιστρέφω σπίτι και έχω τη Μόνικα, τον Τσάντλερ, τον Ρος, τη Ρέιτσελ και τη Φοίβη σε ένα τηλεοπτικό μαραθώνιο δεν νοιώθω πoτέ μόνη”.

Εκτιμά επιτέλους την μοναξιά

“Ξέρεις όταν ξεκινάς και δεν έχεις αναγνωρισιμότητα όλοι σου λένε ‘Απόλαυσε το. Απλά απόλαυσε το’. Τώρα ξέρω τι εννοούσαν”.

Για περισσότερα αποστάγματα σοφίας στην ιστοσελίδα του GQ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ