ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρίγκιπας Τζορτζ: Αλλάζει τις παιδικές διατροφικές συνήθειες της Βρετανίας με Γαλλικές φακές

Πρίγκιπας Τζορτζ: Αλλάζει τις παιδικές διατροφικές συνήθειες της Βρετανίας με Γαλλικές φακές

Επιδραστικός από πάντα στη βιομηχανία του βρεφικής ένδυσης (όταν ο απόγονος των Ουίλιαμ & Κέιτ φόρεσε κοντό παντελόνι κάθε αγοράκι στη Βρετανία ντύθηκε στο ίδιο χρώμα) ο μικρός πρίγκιπας Τζορτζ έγινε αν αγνοία του ο πρεσβευτής της γαλλικής πράσινης φακής του Πουί, μιας σπεσιαλιτέ του 'Ανω Λίγηρα αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες στη χώρα του.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο μικρός γαλαζοαίματος έχει αδυναμία στο όσπριο η ζήτηση της φακής Πουί εκρήγνυται στη Βρετανία καθώς περιλαμβάνεται στο μενού του στο σχολείο.

Όλα ξεκίνησαν μετά το δημοσίευμα βρετανικής ταμπλόιντ για το μενού στην καντίνα του νηπιαγωγείου του πρίγκιπα διαδόχου, στο οποίο περιλαμβάνονται οι γαλλικές πράσινες φακές του Πουί-αν-Βαλέ, ώστε οι "υπήκοοι της μεγαλειότητάς του να ζητούν μετά μανίας αυτό το όσπριο με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης εδώ και σχεδόν 10 χρόνια".

Τρίτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ο 4χρονος Τζορτζ φοιτά από τις 7 Σεπτεμβρίου στο ιδιωτικό σχολείο St Thomas's Battersea. Τα δίδακτρα για όλη τη χρονιά είναι περίπου 20.000 ευρώ και ο σεφ είναι Γάλλος.

"Έχουμε πάμπολλες παραγγελίες από τους πελάτες μας, εδώ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το άρθρο της Daily Mail, κυρίως από εστιάτορες. Οι χονδρέμποροι δέχονται συνεχώς τηλεφωνικές παραγγελίες!", δήλωσε στο AFP ο Αντουάν Βασνέρ, επικεφαλής της οικογενειακής επιχείρησης Sabarot, ειδικής στα όσπρια, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας La Montagne.

Αυτό είναι φυσικό επόμενο μόλις ένα επώνυμο πρόσωπο εμφανιστεί με ένα προϊόν! Έτσι οι πράσινες φακές του Πουί γίνονται ένα υπέροχο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Βρετανία, που είναι ήδη η 2η αγορά μας μετά τη Γαλλία. Και μετά, το να "γίνεται θόρυβος" με ένα όσπριο πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες και έναν 4χρονο πρίγκιπα, ασφαλώς είναι πολιτικά ορθό", τονίζει αστειευόμενος.

pui

@Wikicommons

Η εταιρία του που λειτουργεί από το 1819 στον 'Ανω Λίγηρα, είναι ειδική επίσης στα δημητριακά, τα μανιτάρια, τα σαλιγκάρια, τα κόκκινα φρούτα και στους σπόρους, εξάγει το 50% της παραγωγής της σε πράσινες φακές, από το οποίο το 10% στη Βρετανία.

"Ίσως η μόδα αυτή δεν διαρκέσει πέραν της Μάγχης αλλά με την τάση vegan που επικρατεί, μπορούμε να το ελπίζουμε", προσθέτει.

Επιπλέον, η ζήτηση μπορεί να αυξηθεί ιδιαίτερα καθώς έπειτα από μια μέτρια χρονιά το 2016 λόγω των βροχών, "έχουμε μια καλή σοδειά φέτος, τη διπλάσια σε σχέση με πέρυσι, με 2.500 έως 3.000 τόνους φακές", δήλωσε ο Βασνέρ. "Πέρυσι είχαμε αναγκαστεί να ορίσουμε ποσοστώσεις στους πελάτες μας. Πλέον δεν θα ισχύει αυτό".

2017 09 07T161948Z 178180040 RC1B1E6B27A0 RTRMADP 3 BRITAIN ROYALS GEORGE

REUTERS

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ