ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κόλιν Φάρελ: Συγκινεί μιλώντας για το γιο του που πάσχει από σύνδρομο Άνγκελμαν

Κόλιν Φάρελ: Συγκινεί μιλώντας για το γιο του που πάσχει από σύνδρομο Άνγκελμαν

Στην πρεμιέρα της ταινίας "The Killing of a Sacred Deer" του Γιώργου Λάνθιμου στο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ο Κόλιν Φάρελ, πρωταγωνιστής του Έλληνα σκηνοθέτη, δεν θέλησα να αναφερθεί μόνο στην κινηματογραφική παραγωγή όπου υποδύεται έναν οικογενειάρχη καρδιοχειρούργο. Αδράζοντας την ευκαιρία ο Φάρελ αναφέρθηκε στις "μικρές νίκες" του γιου του "που τον γεμίζουν ταπεινοφροσύνη".

Σε μία στιγμή ειλικρίνειας ο Φάρελ μίλησε για το δικό του ταξίδι ως πατέρας και για το πόσο συγκινήθηκε όταν είδε τον γεννημένο με νευρογενετικά προβλήματα γιο του να κάνει τα πρώτα του βήματα.

"Όταν ο Τζέιμς έκανε τα πρώτα του βήματα λίγες βδομάδες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά του, ήταν εκπληκτικό και σε γέμιζε ταπεινοφροσύνη να το βλέπεις" είπε, στη συνέντευξη που έδωσε δίπλα στη συμπρωταγωνίστριά του, Νικόλ Κίντμαν και τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο.

"Ο κόσμος μιλά συχνά για το πρώτο βήμα που κάνει το παιδί. Προφανώς και είναι μνημειώδης στιγμή, και απεικονίζεται στην ταινία. Αλλά το να σου πουν ότι το παιδί σου μπορεί να μην κάνει ποτέ το πρώτο βήμα, και μετά να δεις αυτά τα πρώτα βήματα είναι, κατά ένα τρόπο, μια πολύ διαφορετική υπόθεση" εξομολογήθηκε.

Ο Τζέιμς που αυτή την εβδομάδα γίνεται 14 πάσχει από την ανίατη ασθένεια σύνδρομο Άνγκελμαν (αναπτυξιακή αναπηρία, με κρίσεις, σπαστικές κινήσεις και προβλήματα ύπνου, μεταξύ άλλων).

Αφότου παρακολούθησε τους Special Olympics στη Σαγκάη το 2007, ο Φάρελ άρχισε να μιλά δημόσια για τον αγώνα και τους μικρούς θριάμβους του γιου του.

the killing of a sacred deer poster

"Κουβέντιασα με τη μητέρα του (σσ. το μοντέλο Κιμ Μπόρντενεϊβ) και μετά αποφάσισα ότι θέλω να μιλάω δημόσια για την υπερηφάνεια και τη χαρά που μου έδινε ο γιος μας" είπε.

"Μοιραζόμαστε τις μικρές νίκες: τις πρώτες λέξεις σε ηλικία έξι ή εφτά χρόνων, το να μπορεί να φάει μόνο του στα εννιά, και να ελέγχει τις κρίσεις. Όταν είσαι πατέρας ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες, είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι μόνος" τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ