ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Sinead O' Connor: «Αυτό που αγαπώ στη μητέρα μου είναι ότι είναι νεκρή» (vid)

Sinead O' Connor: «Αυτό που αγαπώ στη μητέρα μου είναι ότι είναι νεκρή» (vid)

"Όταν έσκισες τη φωτογραφία του Πάπα στο Saturday Night Live! τη φωτογραφία τίνος έσκισες;" ρώτησε ο Dr. Phil τη Sinead O’Connor στην πολυσυζητημένη συνέντευξη της στην τηλεοπτική εκπομπή του που προβλήθηκε εχτές. Η Ο' Connor απάντησε όπως ακριβώς θα περίμενες κανείς. "Χμ... Του Πάπα!" είπε αποστομώνοντάς τον. 

Ήταν μία από τις στιγμές τηλεοπτικής ανθολογίας στην πρεμιέρα της 16η σεζόν της τηλεοπτικής εκπομπής του τηλεπαρουσιαστή και επαγγελματία της υγείας που ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στο λαϊκισμό, το δράμα και την αλήθεια των προσώπων που κάθονται απέναντί του.

Η εμφάνιση της Sinead O' Connor διαφημίστηκε, έγινε viral και κατέκτησε πρωτοσέλιδα πριν την προβολή της εκπομπής.

Η εμφάνιση της είναι η πρώτη δημόσια εξομολόγησή της μετά την ανάρτηση στο Facebook στις αρχές Αυγούστου, όπου αποκάλυψε τη μάχη της με τις ψυχικές ασθένειες και το στίγμα που τις ακολουθεί.

Σύμφωνα με τον Phil, η συνέντευξη ορίστηκε μετά από δική της πρωτοβουλία στην κλινική Milestones. "Θέλει να παλέψει ώστε να μην κηλιδώνονται οι ψυχικά ασθενείς" είπε ο ίδιος στην εισαγωγή του.

Όταν ρώτησε τη Sinead αν θεωρεί τον εαυτό της "ψυχικά άρρωστη" η καλλιτέχνης είπε: "Δεν νομίζω, εκτός και αν έτσι θες να αποκαλέσεις κάποιον που πάσχει από μετατραυματικό stress".

Είμαι κάπως διαφορετική, μη κανονική, εκκεντρική" πρόσθεσε.

Η O'Connor είπε ότι έχασε τον έλεγχο της ζωής της μετά την επέμβαση υστερεκτομής δύο χρόνια πριν ενώ όρισε την ανάρτηση της στο Facebook ως "μια έκκληση να με λυπηθούν".

Στη συνέχεια η O'Connor αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη σεξουαλική κακοποίηση σε "αίθουσα βασανιστηρίων" από τη μητέρα της στα παιδικά της χρόνια. Το βασανιστήριο της είχε διάρκεια μέχρι την αρχή της εφηβείας της. Στα 13 η O' Connor έτρεξε μακριά από το σπίτι της.

Σε ερώτηση αν έχει κάτι να θυμάται από τη μητέρα της που πέθανε σε τροχαίο όταν η Sinead O'Connor ήταν 19, εκείνη απάντησε: "Ότι έχει πεθάνει".

Σε άλλο σημείο της εκπομπής η Sinead O'Connor εξομολογήθηκε ότι η απόφαση της να σκίσει τη φωτογραφία του Πάπα ίσως είχε κάτι να κάνει με το γεγονός ότι η "σαδίστρια, σχεδόν δαιμονισμένη" όπως είπε μητέρα της είχε σειρά από εικόνες της Καθολικής Εκκλησίας στους τοίχους του πατρικού της, στο κολαστήριο της.

Η O'Connor δεν αρνήθηκε ότι αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της οκτώ φορές και αποκάλυψε ότι έχει μελοποιήσει σημείωμα αυτοκτονίας στο παρελθόν.

Σε μία από τις ασκήσεις που της ανέθεσε ο Dr. Phil για τα γυρίσματα η Sinead ζωγράφισε τον εαυτό της ζώντας μια ιδανική ζωή. Υπέγραψε το σχέδιο ως Magda Davitt.

"Η Sinead O’Connor έφυγε, δεν υπάρχει. Δεν θέλω να είμαι πλέον αυτό το άτομο" τόνισε. "Ελπίζω να σώσουμε κάποιες ζωές" πρόσθεσε η ίδια δικαιολογώντας την απόφαση της να εμφανιστεί στην εκπομπή του αμφιλεγόμενου Dr. Phil.

SIN2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ