ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κλούνεϊ, Xανκς, Mπίμπερ, Beyoncé: Στον τηλεμαραθώνιο των $44 εκατ για Χάρβεϊ & Ίρμα (vid)

Κλούνεϊ, Xανκς, Mπίμπερ, Beyoncé: Στον τηλεμαραθώνιο των $44 εκατ για Χάρβεϊ & Ίρμα (vid)

Η προβληματική της κλιματικής αλλαγής και τα μηνύματα συμπόνοιας και αλληλεγγύης για τα θύματα των Χάρβεϊ και Ίρμα δεν έλειψαν από τον τηλεμαραθώνιο αγάπης "Hand in Hand".

Ο τηλεμαραθώνιος που διοργανώθηκε για τη στήριξη των θυμάτων των κυκλώνων Χάρβεϊ και Ίρμα και με τη συμμετοχή μιας πλειάδας αστέρων της σόουμπιζ είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 44 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους διοργανωτές, που επισημαίνουν ότι οι τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας παραμένουν ανοικτές.

Περισσότεροι από 130 διάσημοι όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Beyoncé, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Τομ Χανκς, η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και η Σερ ένωσαν τις δυνάμεις τους και τραγούδησαν, απάντησαν στα τηλεφωνήματα των πολιτών και απηύθυναν έκκληση για προσφορά δωρεών για τους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

hand5

@Facebook/BayanClaremont

Η όλη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε μέσω μιας εκπομπής διάρκειας μιας ώρας που προβλήθηκε ζωντανά την Τρίτη το βράδυ στα τέσσερα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ όπως και στους κυριότερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Αμερικανικοί κολοσσοί κι επιχειρηματίες πρωτοστάτησαν επίσης στην προσπάθεια: η Apple ανακοίνωσε ότι δωρίζει το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων στις οργανώσεις αρωγής που πρόκειται να επωφεληθούν από τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής με τίτλο "Hand in Hand".

Ο Τεξανός επιχειρηματίας Μάικλ Ντελ, που έχει ήδη κάνει μια δωρεά 36 εκατομμυρίων δολαρίων για τα θύματα του Χάρβεϊ, προσέφερε επιπλέον 10 εκατομμύρια στον τηλεμαραθώνιο.

Η Beyoncé τα είπε όλα σε λιγότερο από δύο λεπτά

hand3

Η Ίρμα, ένας από τους σφοδρότερους κυκλώνες της ιστορίας, ισοπέδωσε πόλεις και χωριά στη βόρεια Καραϊβική, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων. Στα Φλόριντα Κις, εκτιμάται ότι το 90% των σπιτιών καταστράφηκε ή υπέστη σοβαρές ζημιές.

Η Beyoncé σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, μίλησε για την επείγουσα ανάγκη που υπάρχει για την προσφορά προμηθειών στην γενέτειρά της, το Χιούστον, που επλήγη από τον Χάρβεϊ, τον ισχυρότερο κυκλώνα που σάρωσε το Τέξας τα τελευταία 50 χρόνια, σκοτώνοντας περισσότερους από 60 ανθρώπους, εκτοπίζοντας 1 εκατομμύριο άλλους και καταστρέφοντας 203.000 σπίτια.

Το μήνυμα της έχει κεντρική ιδέα τις φυλετικές διακρίσεις στη χώρα.

Σε δύο μόλις λεπτά έθιξε τα πάντα: τον ρατσισμό, τη βία και την κλιματική αλλαγή.

Οι φυσικές καταστροφές δεν κάνουν διακρίσεις. Δεν τους ενδιαφέρει αν είσαι πρόσφυγας, μαύρος ή λευκός, Λατίνος ή Ασιάτης, πλούσιος ή φτωχός. Δεν έχει σημασία αν είσαι από το 3rd Ward ή το River Oaks, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί άλλη μια εκδήλωση για τη στήριξη των θυμάτων του κυκλώνα Χάρβεϊ, μια φιλανθρωπική συναυλία στο Όστιν, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας, όπου θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες όπως ο τραγουδιστής της κάντρι Γουίλι Νέλσον, ο Πολ Σάιμον, η Μπόνι Ράιτ και ο Λέον Μπρίτζες.

hand6

@RitaWilson

ΔΗΜΟΦΙΛΗ