ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπιλ Κλίντον, Σάρον Στόουν & Αρίθα Φράνκλιν με τον Έλτον Τζον κατά του AIDS

Μπιλ Κλίντον, Σάρον Στόουν & Αρίθα Φράνκλιν με τον Έλτον Τζον κατά του AIDS

Η σπουδαία καλλιτέχνης Αρίθα Φράνκλιν σκοπεύει να αποσυρθεί -ωστόσο θα κάνει επιλεγμένες εμφανίσεις τιμώντας ανθρωπιστικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που κάνουν τη διαφορά. Η Φράνκλιν μαζί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και τη Σάρον Στόουν θα είναι δίπλα από τον Έλτον Τζον στο επετειακό ετήσιο φιλανθρωπικό gala του Έλτον Τζον για την καταπολέμηση του AIDS.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Έλτον Τζον η Αρίθα Φράνκλιν -ή αλλιώς αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της soul- θα εμφανιστεί στην ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνει για την καταπολέμηση του AIDS, στις 7 Νοεμβρίου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεού στη Νέα Υόρκη.

H παρουσία της θα τιμήσει την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ιδρύματος του Έλτον Τζον για το AIDS.

Ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και η Σάρον Στόουν θα αποτίσουν φόρο τιμής στο φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο του Έλτον Τζον που συνεχίζει τη δράση του από τα χρόνια που συμμάχησε με την πριγκίπισσα Νταϊάνα στη μάχη κατά της ασθένειας που έγινε επιδημία στα 80s μετά από την αδιαφορία του Λευκού Οίκου να πάρει σοβαρά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης στον τομέα της υγείας.

Η Αρίθα Φράνκλιν είχε δηλώσει ότι δουλεύει πάνω σε ένα καινούργιο άλμπουμ και πως σκοπεύει στη συνέχεια να συνταξιοδοτηθεί. Η 74χρονη τραγουδίστρια πρόσθεσε ότι θα κάνει "μερικές επιλεγμένες εμφανίσεις" -όπως η εκδήλωση που θα παρουσιάσει ως οικοδεσπότης της βραδιάς ο Νιλ Πάτρικ Χάρις.

O Έλτον Τζον, η Νταϊάνα Σπένσερ και ο Τζορτζ Μάικλ είναι τρεις διάσημοι που έγιναν φίλοι για να πολεμήσουν την ασθένεια και το κοινωνικό στίγμα που την ακολουθεί.

Μόλις πριν ένα μήνα ηοργάνωση Project Angel Food τίμησε, μετά θάνατον, τον Τζορτζ Μάικλ κατά τη διάρκεια του Angel Awards Gala, για τη μεγάλη του προσφορά όταν η επιδημία του AIDS ήταν στην κορύφωσή της.

Ο 53χρονος τραγουδιστής, που ήταν κυπριακής καταγωγής, ήταν υποστηρικτής της οργάνωσης και τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοπορίας "Ελίζαμπεθ Τέιλορ" καθώς διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο, ώστε η οργάνωση να ενισχυθεί κατά τη δεκαετία του 1990, όταν η επιδημία του AIDS ήταν στην κορύφωσή της και να συνεχίσει να προσφέρει φροντίδα στους ασθενείς.

Ο Μάικλ χορηγούσε κάθε χρόνο, από τότε μέχρι και το θάνατο του, το ποσό των 25 χιλιάδων δολαρίων στην οργάνωση.

Ο Τζορτζ Μάικλ ήταν αυτός που φρόντισε ώστε να μην κλείσουμε και να μπορέσουμε να προσφέρουμε τροφή στους αρρώστους όταν υπήρχε μεγάλη ανάγκη για βοήθεια" δήλωσε ο διευθυντής της οργάνωσης Richard Ayoub.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε 600.000 δολάρια για το Project Angel Food μέσω διαφόρων δημοπρασιών. Το Project Angel Food είναι μία οργάνωση που μαγειρεύει και μοιράζει φαγητό σε άτομα που πάσχουν από τον ιό του AIDS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ