ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Emmys 2017: Νικητές & χαμένοι της βραδιάς που εξόργισε το Twitter

Emmys 2017: Νικητές & χαμένοι της βραδιάς που εξόργισε το Twitter
To cast του δραματικού "Big Little Lies" με τα τρόπαια του. REUTERS

H 69η τελετή απονομής των βραβείων της αμερικανικής τηλεοπτικής βιομηχανίας πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες το βράδυ της Κυριακής. Δεν ήταν η καλύτερη βραδιά των EMMYS σύμφωνα με πολλά αμερικανικά media που ενοχλήθηκαν από την "δυσάρεστη έκπληξη της βραδιάς", την εμφάνιση του Σον Σπάισερ που μέχρι πρόσφατα χλεύαζε η τηλεόραση των ΗΠΑ.

Ο παρουσιαστής της 69ης τελετής απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Emmy και κωμικός Στίβεν Κολμπέρ άνοιξε τη βραδιά τραγουδώντας σαν να βρίσκεται σε μιούζικ-χολ "όλα είναι καλύτερα στην τηλεόραση (...) όταν ο κόσμος είναι τρομακτικός" και τολμώντας κάποιες χορευτικές φιγούρες.

"Τι χρονιά για την τηλεόραση! Υπήρχαν περισσότερες από 400 εκπομπές, κανείς δεν θα μπορούσε να παρακολουθεί τόσο τηλεόραση όσο ο πρόεδρος" Ντόναλντ Τραμπ, αστειεύτηκε ο οικοδεσπότης της βραδιάς που συνηθίζει να στρέφει τα σατιρικά του βέλη εναντίον του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Η εκπομπή Saturday Night Live κέρδισε εννιά βραβεία Emmy, κυρίως για τα κωμικά σκετς της με θέμα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίσταση

Παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο της καλύτερης δραματικής σειράς για το "The Handmaid's Tale" (Hulu), διασκευή του μυθιστορήματος της Μάργκαρετ 'Ατγουντ "Ιστορία της πορφυρής δούλης", που αναφέρεται σε μια Αμερική η οποία βρίσκεται στα χέρια μιας απολυταρχικής κλίκας, ο σεναριογράφος και παραγωγός Μπρους Μίλερ προέτρεψε τους συμπατριώτες του όλοι μαζί "να αρχίσουμε δουλειά, έχουμε πολλά πράγματα να καταπολεμήσουμε".

Λογοκρισία

Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μος, που βραβεύτηκε για τη δυναμική της ερμηνεία υποδυόμενη μια φυλακισμένη φονταμενταλιστικής χριστιανικής αίρεσης που την είχε σκλάβα του σεξ λογοκρίθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμετάδοσης εξαιτίας μιας βλασφημίας ("fuck") που της ξέφυγε δύο φορές παραλαμβάνοντας το πρώτο της Emmy έπειτα από 9 υποψηφιότητες.

Μια περούκα αντισύλληψης

Ο Αλεκ Μπάλντουιν βραβεύτηκε με Emmy για την εξαιρετική τέχνη του να μιμείται τον πρόεδρο Τραμπ στην εκπομπή "SNL". Ο ηθοποιός απηύθυνε χαιρετισμό στον ρεπουμπλικανό πρόεδρο λέγοντας "αυτό είναι δικό σας Emmy", μιας που ο μεγιστάνας των ακινήτων και νυν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν επανειλημμένα υποψήφιος στα τηλεοπτικά αυτά βραβεία για την εκπομπή τηλεριάλιτι "The Apprentice", ουδέποτε όμως απέσπασε ένα από αυτά.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός πρόσθεσε ότι αφότου ο ίδιος απέκτησε τρία παιδιά μέσα σε τρία χρόνια, η γυναίκα του δεν έμεινε έγκυος πέρυσι και αστειεύτηκε: "Όταν φοράς πορτοκαλί περούκα, όπως το χρώμα των μαλλιών του μεγιστάνα των ακινήτων, αυτό λειτουργεί ως αντισύλληψη".

Ύπουλη αρρώστια

Η σταρ του Χόλιγουντ Νικόλ Κίντμαν μίλησε για την "περίπλοκη και ύπουλη αρρώστια" της ενδοικογενειακής βίας παραλαμβάνοντας το βραβείο για την ερμηνεία της στο "Big Little Lies" όπου υποδύεται μια πολύ όμορφη γυναίκα που στην πραγματικότητα ξυλοκοπείται άγρια από τον σύζυγό της.

Πού είναι οι γυναίκες;

Η Ριζ Γουίδερσπουν και η Νικόλ Κίντμαν που υπογράφουν τη συμπαραγωγή του "Big Little Lies" χαιρέτισαν μια "απίστευτη χρονιά για τις γυναίκες στην τηλεόραση" αλλά υπογράμμισαν ότι η συνεργασία τους γεννήθηκε από μια κοινή απογοήτευση: ότι σπάνια δίνονται ωραίοι ρόλοι στις γυναίκες, κυρίως όταν αυτές έχουν περάσει τα 40. "Τώρα λοιπόν, περισσότεροι δυνατοί ρόλοι για τις γυναίκες", δήλωσε η Κίντμαν.

Ρεκόρ για την Τζούλια Λούις-Ντρέιφους

Η σταρ της σατιρικής σειράς "Veep" Τζούλια Λούις-Ντρέιφους κέρδισε για έκτη συνεχή χρονιά το Emmy καλύτερου α΄γυναικείου ρόλου σε σειρά/κωμωδία, για την ερμηνεία της στον ίδιο ρόλο, αυτόν της Σελίνα Μέγιερ, μιας πολιτικού χωρίς ηθικούς φραγμούς. Ένα ρεκόρ στην ιστορία των βραβείων που είναι τα σημαντικότερα της αμερικανικής τηλεοπτικής βιομηχανίας.

Και η μεγάλη οργή

Η οργή του Twitter για τη “φυσικοποίηση του παραλόγου” όπως όρισαν την εμφάνιση του πρώην συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ σε μία βραδιά που υποτίθεται θα χλεύαζε τη Νέα Λευκή Αμερική μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ιστοσελίδων όπως τα The Daily Beast, Salon & άλλα media άποψης.

"Mήπως εκεί στα EMMYS νόμιζαν ότι τόσο καιρό γελούσαμε με τον Σον Σπάισερ και όχι ΓΙΑ τον Σον Σπάισερ;" ήταν ένα από τα πιο "μαλακά" σχόλια που αναδύθηκαν στο Τwitter μετά την εμφάνιση του Σπάισερ που έμοιαζε να είναι ο λάθος άνθρωπος στη λάθος εκδήλωση.

spice1
spice2
spice3
spice4

Ωστόσο οι βραβεύσεις στο Microsoft Theater είχαν πολιτική χροιά με πολλές γυναίκες να γράφουν ιστορία.

Η Reed Μοrano έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει στην κατηγορία Σκηνοθεσία σε δράμα, ο Sterling K. Brown είναι ο πρώτος μαύρος ηθοποιός από το 1998 που κέρδισε στην κατηγορία Α΄Ανδρικού Ρόλου, o Riz Ahmed είναι ο πρώτος ηθοποιός ασιατικής καταγωγής που κερδίζει Emmy, o Donald Glover είναι ο πρώτος μαύρος δημιουργός που επιβραβεύεται για Σκηνοθεσία σε Κωμωδία και η Lena Waithe έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που βραβεύεται για σενάριο κωμικής σειράς.

Μεγάλοι χαμένοι της βραδιάς τα Stranger Things & Westworld που θα μπορούσαν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον αν το The Handmaid's Tale δεν στεκόταν εμπόδιο στο Microsoft Theater το βράδυ της Κυριακής στο Λος 'Αντζελες.

Εάν η Μίλι Μπόμπι Μπράουν κέρδιζε το βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά θα γινόταν η νεότερη νικήτρια στην ιστορία των Emmys.

Αυτά είναι τα βραβεία της χθεσινής βραδιάς

– Καλύτερη δραματική σειρά: The Handmaid’s Tale (Hulu)

– Καλύτερη κωμωδία: Veep (HBO)

– Καλύτερη μίνι-σειρά Big Little Lies (HBO)

2017 09 18T034857Z 1938214036 HP1ED9I09DSFD RTRMADP 3 AWARDS EMMYS

To cast του δραματικά επίκαιρου "Big Little Lies"/ REUTERS

– Καλύτερος Α ανδρικός ρόλος σε δραματική σειρά: Στέρλινγκ Μπράουν, This Is Us (NBC)

– Καλύτερος Α γυναικείος ρόλος σε δραματική σειρά: Ελίζαμπεθ Μος, The Handmaid’s Tale (Hulu)

– Καλύτερος Α ανδρικός ρόλος σε σειρά/κωμωδία: Ντόναλντ Γκλόβερ, Atlanta (FX)

– Καλύτερος Α γυναικείος ρόλος σε σειρά/κωμωδία: Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, Veep (HBO).

– Καλύτερος Α ανδρικός ρόλος σε τηλεταινία ή μίνι σειρά: Ριζ Άχμεντ, The Night Of (HBO)

– Καλύτερος γυναικείος ρόλος σε τηλεταινία ή μίνι σειρά: Νικόλ Κίντμαν, Big Little Lies (HBO)

– Καλύτερη τηλεταινία: Black Mirror: San Junipero (Neftlix).

2017 09 18T035628Z 1083406978 HP1ED9I0AY3IZ RTRMADP 3 AWARDS EMMYS

To cast του θριαμβευτικά δυστοπικού "The Handmaid's Tale"/ REUTERS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ