ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Mόργκαν Φρίμαν απασφαλίζει κατά του Πούτιν - «Θα του περάσει» απαντάει το Kρεμλίνο

O Mόργκαν Φρίμαν απασφαλίζει κατά του Πούτιν - «Θα του περάσει» απαντάει το Kρεμλίνο

Την απάντηση του έδωσε το Κρεμλίνο στον Μόργκαν Φρίμαν μετά το video στο οποίο ο οσκαρούχος ηθοποιός απασφαλίζει κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν "τον επαγγελματία κατάσκοπο και αιώνιο εχθρό των ΗΠΑ".

"Έχει συναισθηματικό άγχος" είναι η "διάγνωση" της Ρωσίας για την περίπτωση του Φρίμαν. Αφορμή η ανάλυση του ηθοποιού για τι διμερείς σχέσεις των χωρών και καλεί σε "πόλεμο για να αμυνθεί την πατρίδα του".

"Εχουμε δεχτεί επίθεση, είμαστε σε πόλεμο" και στη συνέχεια εξηγεί πώς η Ρωσία έφερε στην εξουσία τον Ντόναλντ Τραμπ με βρόμικο παιχνίδι. "Ένας πρώην κατάσκοπος της KGB, οργισμένος με την κατάλυση της πατρίδας του, σχεδιάζει την εκδίκησή του" λέει ο Φρίμαν.

"Σαν αληθινός κατάσκοπος που είναι, χρησιμοποιεί μυστικά κυβερνητικό 'οπλισμό' προκειμένου να επιτεθεί σε δημοκρατίες ανά τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να διαδώσει την προπαγάνδα του σε όλο τον κόσμο, πείθει τους πολίτες να χάσουν την εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ, στις πολιτικές διαδικασίες των χωρών τους, ακόμη και στα γειτονικά κράτη" αναφέρει. "Ο Πούτιν είναι αυτός ο κατάσκοπος και αυτό δεν είναι σενάριο ταινίας" προσθέτει σε δραματικό τόνο.

Επιπλέον ο Φρίμαν καλεί τον Αμερικανό Πρόεδρο να μιλήσει απευθείας στους πολίτες των ΗΠΑ για να "σώσει τη δημοκρατία, μετά την ρωσική επίθεση στις αμερικανικές εκλογές".

"Το οφείλουμε στους χιλιάδες στρατιώτες μας που έχουν πολεμήσει και έχουν πεθάνει" λέει προτού ισχυριστεί ότι "εδώ και 241 χρόνια, η αμερικανική δημοκρατία είναι ένα λαμπρό παράδειγμα σε ολόκληρο τον κόσμο".

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε το ξέσπασμα από τον "συναισθηματικό και αυτοεξόριστο" Φρίμαν μια στιγμή υπερβολής.

24 RUS

"Πολλοί δημιουργικοί άνθρωποι πέφτουν εύκολα θύματα των καταστάσεων και φορτίζονται συναισθηματικά πέραν του δέοντος χωρίς να έχουν αξιόπιστες πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση των γεγονότων" ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι αυτές οι τακτικές παραπέμπουν σε εποχές μακαρθισμού.

Το video είναι ένα μήνυμα από τον Φρίμαν που συνυπογράφει ο εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος της νεοσύστατης επιτροπής που έχει συστηθεί στο Χόλιγουντ με τίτλο The Committee to Investigate Russia, σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ.

Σκοπός της "να δείξει στους πολίτες των ΗΠΑ το μέγεθος των επαναλμβανομένων επιθέσεων στην πατρίδα τους και τη δημοκρατία των ΗΠΑ από τη Ρωσία και να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης".

"Ο ελεύθερος κόσμος υπολογίζει σε εμάς ώστε να τον καθοδηγήσουμε" λέει ο Φρίμαν καλώντας την Αμερική να απαντήσει με πόλεμο στον πόλεμο που της έχει κηρύξει ο υπερκατάσκοπος Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Με τον καιρό όλα θα ξεχαστούν" σχολίασε ο Πεσκόφ ενώ για την εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, "ο Φρίμαν έχει εξαπατηθεί στην προσπάθεια να μην εξελιχθεί μια υποτιθέμενη παγίδευση της εκστρατείας του Τραμπ υπό κυβέρνηση Ομπάμα σε νέο σκάνδαλο Watergate".

Η ίδια προβλέπει ένα "εντυπωσιακό επίλογο όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια".

Πολλά media αμφισβήτησαν, εάν δεν ειρωνεύτηκαν τους ισχυρισμούς του Φρίμαν, η αφροαμερικανική κοινότητα στις ΗΠΑ αναρωτιέται γιατί ο Φρίμαν δεν έχει διαμαρτυρηθεί για τις κοινωνικές ανισότητες, το ρατσισμό και την άνοδο των εθνικιστών και της λευκής κοινότητας εις βάρος της κοινότητας του.

Σήμερα το Κρεμλίνο διέψευσε κάθε ανάμιξη στην αγορά 2.200 πολιτικών αγγελιών αξίας 50.000 δολαρίων στο Facebook για να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. "Δεν γνωρίζουμε από ποιον και πώς αναρτάται η διαφήμιση στο Facebook και ουδέποτε ασχοληθήκαμε μ' αυτό", δήλωσε ο Πεσκόφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ