ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τομ Χανκς-Ρίτα Γουίλσον: Φέρνουν την καλύτερη ευρωπαϊκή κωμωδία της χρονιάς στις ΗΠΑ

Τομ Χανκς-Ρίτα Γουίλσον: Φέρνουν την καλύτερη ευρωπαϊκή κωμωδία της χρονιάς στις ΗΠΑ

Ο Τομ Χανκς, δημοφιλής, αγαπητός, πολυμήχανος, φιλέλληνας και ο πλέον εμπορικός ηθοποιός στο χρηματιστήριο αξιών του Χόλιγουντ συμμαχεί με την ελληνικής καταγωγής σύζυγο του Ρίτα Γουίλσον για να φέρει στις ΗΠΑ συναίσθημα, ανθρωπιά και χιούμορ με την καλύτερη κωμωδία της Ευρώπης, τη σουηδική παραγωγή "A Man Called Ove".

Η πρόταση στον Χανκς να πρωταγωνιστήσει στο ριμέικ της επιτυχημένης σουηδικής ταινίας ακολουθεί τη φήμη και την επιτυχία της καθώς ήδη η ταινία σε σκηνοθεσία Χάνες Χολμ έχει προταθεί για δύο βραβεία Όσκαρ και ήταν η ξενόγλωσση ταινία με τις υψηλότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 2016. Επιπλέον, βραβεύτηκε ως η καλύτερη κωμωδία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου το 2016.

Ο Χάνκς θα αναλάβει την παραγωγή μαζί με τον συνεργάτη του Γκάρι Γκέτζμαν μέσω της εταιρείας του Playtone. Η σύζυγος του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον θα είναι επίσης παραγωγός μαζί με τον Fredrik Wikstrom Nicastro για την εταιρεία του Nordic major SF Studios.

Βασισμένη στο best-seller μυθιστόρημα του Φρέντρικ Μπάκμαν που προκάλεσε αίσθηση διεθνώς μετά τη δημοσίευσή του το 2012, φθάνοντας στο νούμερο 1, στη λίστα των bestsellers της New York Times (όπου και παρέμεινε για 77 συνεχόμενες εβδομάδες) και έχει μεταφραστεί σε 43 γλώσσες η ταινία έχει στο επίκεντρο της αφήγησης της τον Όβε.

https://www.instagram.com/p/p

Έναν 59χρονο γκρινιάρη, εριστικό, καταθλιπτικό τύπο που όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις.

Τα πράγματα αλλάζουν όταν στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά.

Αυτή η ιστορία για την αγάπη, την ανεκτικότητα και την ελπίδα ενισχύει τις ιδιότητες ταινιών που αποτελούν σήμα κατατεθέν των κλασικών φιλμ που γνωρίζουμε και αγαπάμε" δήλωσε η Γουίλσον στο Variety. "Τι τιμή να είμαστε μέρος ενός τόσο όμορφου υλικού" ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ