ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

The King's Singers: Βραβευμένοι με Grammy χορωδοί διασκευάζουν το «Κοκοράκι»

The King's Singers: Βραβευμένοι με Grammy χορωδοί διασκευάζουν το «Κοκοράκι»

Οι "The King's Singers" -ήτοι Οι Τραγουδιστές Του Βασιλιά- γνωρίζουν ανέλπιστη δημοτικότητα κάνοντας κι-κι-ρι-κι-κί. Τα μέλη της μπάντας που ιδρύθηκε στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στα τέλη της δεκαετίας του 60 συνεχίζει μια παράδοση δεκαετιών με χιούμορ, ταλέντο και διάθεση να υπερβεί τα σύνορα στην καλλιτεχνία. 

Μετά τους Μαρίζα Κωχ, Διονύση Σαββόπουλο, Αδερφούς Κατσάμπα, Γλυκερία και αναρίθμητους άλλους οι Βρετανοί παραδίδονται στην ξεγνοιασιά μιας ξεχασμένης Ελλάδας τραγουδώντας το "Κοκοράκι" a cappella και οι Έλληνες χρήστες του Facebook έχουν πλημμυρίσει με νοσταλγικά σχόλια την ανάρτηση που μοιάζει ιδανικό αντίδοτο σε μια καθημερινότητα γεμάτη από απειλές και φόβο.

Το video με τα μέλη της χορωδίας να ερμηνεύουν το "Κοκοράκι" σε μουσική Ζοζέφ Κορίνθιου και στίχους Νίκου Φατσέα διασκεδάζει το διαδίκτυο φέροντας κάτι από εκείνη την ανέμελη παιδικότητα που λείπει.

Τα μέλη της μπάντας Patrick Dunachie, Timothy Wayne-Wright, Julian Gregory, Christopher Bruerton, Christopher Gabbitas, Jonathan Howard όχι μόνο εκτιμούν το χιούμορ του τραγουδιού που ερμήνευσε πρώτος ο Νίκος Γούναρης το 1941 αλλά απολαμβάνουν την "εξάντληση" τους καθώς υποδύονται κάθε ένα από τα πολλά ζωάκια που βρίσκονται σε ένα παζάρι που μυρίζει παλιά Ελλάδα.

Οι The King’s Singers τιμήθηκαν το 2009 με βραβείο Grammy για το καλύτερο Crossover Album με το "Simple Gifts" και το 2012 με Grammy ως καλύτερη χορωδία. Σήμερα ταξιδεύουν ανά τον κόσμο δίνοντας περίπου 125 κονσέρτα ετησίως και έχουν εμφανιστεί στο Royal Albert Hall και το City of London Festival.

Απολαμβάνουν ήδη μια θέση στο πάνθεον του Gramophone Hall of Fame οπότε και δικαιολογείται η χαρά τους σε "τέμπο κι-κι-ρι-κι-κι". Ας μας ξυπνάνε κάθε πρωί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ