ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tι είναι κέφι; Mετά τον Ζορμπά ο Νίκος Αλιάγας διδάσκει στους Γάλλους την ευτυχία (vid)

Tι είναι κέφι; Mετά τον Ζορμπά ο Νίκος Αλιάγας διδάσκει στους Γάλλους την ευτυχία (vid)

"Το κέφι είναι μια κατάσταση του πνεύματος, κάτι που μπορεί να χαρακτηρίσει τη ζωή" λέει ο Έλληνας star της γαλλικής τηλεόρασης Νίκος Αλιάγας στο φακό του φίλου του Aλέξη Αράμπια (Αlexis Arabia), του Ελληνογάλλου κωμικού που θέλει να διδάξει στους Γάλλους την ελληνική κουλτούρα και τι είναι επιτέλους αυτό το σπάνιο μυστικό της ευτυχίας της χώρας μας. 

"Το άλλο άκρο των επιφανειακών πραγμάτων και του καθημερινού στρες, του στρες της ζωής και της οικογένειας. Είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλιάγας με καταγωγή από το Μεσολόγγι.

Συντοπίτες και οι δύο μοιράζονται και την επιτυχία στη βιομηχανία του θεάματος της Γαλλίας αλλά και την κοινή καταγωγή των προγόνων τους.

Αποφασισμένος να εξηγήσει στους Γάλλους την έννοια και την ουσία του ελληνικού κεφιού ο κωμικός θέλει να κάνει τους Έλληνες υπερήφανους για την κληρονομιά και το πνεύμα τους και να διδάξει στους πολίτες της χώρας του Μακρόν το μυστικό του να ζεις καλά.

Ως άλλος Ζορμπάς -στην κινηματογραφική μεταφορά του λογοτεχνικού αριστουργήματος του Νίκου Καζαντζάκη το 1964 από τον σπουδαίο Ελληνοκύπριο Μιχάλη Κακογιάννη ο Άντονι Κουίν παρέδωσε το δικό του μάθημα ζωής χορεύοντας συρτάκι λέγοντας ότι η ζωή χρειάζεται τρέλα- ο Αράμπια εμπνέεται από το πρόσφατο ταξίδι του στον τόπο καταγωγής της μητέρας του και παραδίδει το δικό του μάθημα με χιούμορ και σύμμαχο του τον δημοφιλή Αλιάγα.

Θέλω να δώσω στους Γάλλους να καταλάβουν τι σημαίνει αυτή η μοναδική λέξη" λέει στην ιστοσελίδα NeosKosmos ο 26χρονος Αράμπια με σπουδές Διεθνούς Εμπορίου που προτίμησε να ασχοληθεί με το πάθος του -την κωμωδία. "Δεν υπάρχει αρκετό ελληνικό στοιχείο στη Γαλλία" και αυτό σκοπεύει να το αλλάξει μέσα από τη δουλειά του.

Η γενναιόδωρη απόπειρα του Αράμπια να φέρει κέφι στον κόσμο της Δύσης έχει χαιρετηθεί από πολλούς χρήστες που τον ευχαριστούν για το χαμόγελο και την ευφορία που χαρίζει μέσα από τα video και το μήνυμα του.

"Ελπίζω ειλικρινά αυτό το video να κάνει υπερήφανους τους Έλληνες και να χαρίσει ευτυχία σε όλο τον κόσμο" προσθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ