STYLE

Μέγκαν και Χάρι στη νότια Αφρική - Υποδοχή με χορούς και τραγούδια - Μαζί τους ο Άρτσι (pics)

Μέγκαν και Χάρι στη νότια Αφρική - Υποδοχή με χορούς και τραγούδια - Μαζί τους ο Άρτσι (pics)
Courtney Africa / Africa News Agency via AP, Pool

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ μαζί με τον τεσσάρων μηνών γιο τους Άρτσι ξεκίνησαν την περιοδεία τους στη νότια Αφρική, στο πρώτο τους επίσημο ταξίδι ως οικογένεια μαζί με τον γιο τους.  Έφτασαν στο Κέιπ Τάουν με την Μέγκαν να βγαίνει από το αεροσκάφος κρατώντας στην αγκαλιά της το μωρό τους. 

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έφθασαν το μεσημέρι στο Κέιπ Τάουν με αεροσκάφος της γραμμής, καθώς πρόσφατα αποδοκιμάστηκαν για τα ταξίδια που έκαναν με ιδιωτικό τζετ. Λίγη ώρα αργότερα, το ζευγάρι χωρίς τον γιο του έκανε την πρώτη του εμφάνιση. Το ζευγάρι μετέβη σε μια παραγκούπολη του Κέιπ Τάουν και παρακολούθησε ένα κοινοτικό πρόγραμμα αυτοάμυνας κοριτσιών, καθώς η Νότια Αφρική μαστίζεται από τη βία.

AP 19266504702076

Courtney Africa / Africa News Agency via AP, Pool

Ο Χάρι και η Μέγκαν, χωρίς το παιδί τους, έγιναν δεκτοί με μουσική, χορούς και πανό που έγραφαν «Έχω το δικαίωμα να ζω σε ειρήνη» ή «Ενωμένοι για τα δικαιώματα των παιδιών».

Την Τετάρτη ο πρίγκιπας Χάρι θα συναντηθεί με τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Ντέσμοντ Τούτου, μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της μάχης κατά του απαρτχάιντ και στενό φίλο του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα.

«Η οικογένειά μας πραγματοποιεί το πρώτο επίσημο ταξίδι της στην Αφρική, μια περιοχή του κόσμου που τις δύο τελευταίες δεκαετίες ήταν το δεύτερο σπίτι μου», έγραψε ο Χάρι στον λογαριασμό του στο Instagram. «Ανυπομονώ η σύζυγός μου και ο γιος μου να ανακαλύψουν την Αφρική».

Την Πέμπτη ο πρίγκιπας θα συνεχίσει μόνος του την περιοδεία του στη Μποτσουάνα, την Ανγκόλα και το Μαλάουι, ενώ η Μέγκαν και ο Άρτσι θα παραμείνουν στη Νότια Αφρική όπου θα συμμετάσχουν σε άλλες εκδηλώσεις.

AP 19266535331968

Courtney Africa / Africa News Agency via AP, Pool

Στη Μποτσουάνα, όπου ζει το ένα τρίτο των άγριων ελεφάντων της Αφρικής, ο Χάρι θα ασχοληθεί με την προστασία της πανίδας, ένα ζήτημα που τον ενδιαφέρει πολύ. Η χώρα αποτελεί αγαπημένο προορισμό του ζευγαριού. Το 2016 «κατάφερα να πείσω (τη Μέγκαν) να έρθει να με βρει στη Μποτσουάνα. Και κατασκηνώσαμε κάτω από τα αστέρια», είχε διηγηθεί ο Χάρι στο BBC μετά την επίσημη ανακοίνωση των αρραβώνων τους.

Ο πρίγκιπας της Βρετανίας θα μεταβεί στη συνέχεια στην Ανγκόλα, όπου θα ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία στη διάρκεια ταξιδιού της στη χώρα το 1997 είχε εμπλακεί ενεργά στην αντιμετώπιση των ναρκών κατά προσωπικού.

AP 19263322562732

AP Photo/Joao Silva, File

Ο 35χρονος Χάρι πρόκειται να επισκεφθεί ένα πρόγραμμα αποναρκοθέτησης στο Χουάμπο, στην κεντροδυτική Ανγκόλα, και ένα ορθοπεδικό νοσοκομείο. Στη διάρκεια των 27 χρόνων (1975-2002) που διήρκησε ο εμφύλιος στην Ανγκόλα τοποθετήθηκαν στην πολύπαθη χώρα περισσότερες από ένα εκατομμύριο νάρκες κατά προσωπικού.

Ο Χάρι θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Μαλάουι, όπου θα επισκεφθεί προγράμματα υγείας και καταπολέμησης της λαθροθηρίας. Το ζεύγος θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στις 2 Οκτωβρίου στη Νότια Αφρική με συνάντηση πρώτα με τη Γκράσα Μασέλ, τη χήρα του Μαντέλα, και μετά με τον πρόεδρο Σίριλ Ραμαφόσα.

Τρεις από τις τέσσερις χώρες που θα επισκεφθεί ο Χάρι -η Νότια Αφρική, η Μποτσουάνα και το Μαλάουι- είναι μέλη της Κοινοπολιτείας. Η Ανγκόλα, χώρα όπου τα πορτογαλικά είναι η επίσημη γλώσσα, είναι υποψήφια προς ένταξη στον οργανισμό αυτό με τις 53 χώρες μέλη που ήταν παλιά βρετανικές αποικίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ