STYLE

Κάρι Φίσερ: Το τελευταίο αντίο, στο «Star Wars: The Rise of Skywalker»

Κάρι Φίσερ: Το τελευταίο αντίο, στο «Star Wars: The Rise of Skywalker»
Imdb

Ένας μήνας έχει μείνει μέχρι το «Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker» ξεκινήσει την πορεία του στις κινηματογραφικές αίθουσες και μερικές από τις πιο αναμενόμενες σκηνές του είναι εκείνες στις οποίες θα πρωταγωνιστεί η Κάρι Φίσερ.

Ήδη γνωρίζουμε ότι η Φίσερ τελικά θα πρωταγωνιστεί στην ταινία. Ο πρώτος σκηνοθέτης που την είχε αναλάβει, ο Κόλιν Τρέβοροου, είχε πει μάλιστα ότι είχαν αναγκαστεί να ξαναγράψουν το σενάριο από την αρχή μετά το θάνατο της Φίσερ. Ακόμα και η πρόεδρος της Lucasfilm Κάθλιν Κένεντι είχε πει ότι δεν πρόκειται να δούμε την αγαπημένη Λέια Οργκάνα στην τελευταία ταινία. Αλλά κάτι άλλαξε όταν ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς ανέλαβε την σκηνοθεσία και φαίνεται πως κατάφερε να βρει έναν τρόπο να την βάλει στο φιλμ.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Εϊμπραμς μίλησε για αυτές τις σκηνές λέγοντας ότι δεν χρειάστηκε να αλλάξουν την ιστορία ή να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της Λέια μετά τον θάνατο της Φίσερ και συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν στιγμές στην ταινία που η Λέια αλληλεπιδρά με άλλους χαρακτήρες με έναν τρόπο ο οποίος είναι εκπληκτικός. Αν λειτουργήσει όλο αυτό θα είναι κάτι το αόρατο και αν δεν το γνωρίζατε δεν θα φαίνονταν καθόλου. Αλλά καταφέραμε να πούμε την ιστορία της Λέια με τον ίδιο τρόπο που θα τη λέγαμε ακόμα και αν ζούσε η Κάρι. Και αυτό είναι απίστευτο».

Ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε 8 λεπτά υλικού το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε στο «H Δύναμη Ξυπνάει» και «Οι Τελευταίοι Τζεντάι» και με τη χρήση ειδικών εφέ έβαλε την Φίσερ να συνομιλεί και να αλληλεπιδρά με άλλους χαρακτήρες μέσα στην ταινία. Ίσως να μην είναι αρκετό αυτό για κάποιους φανς, ειδικά μάλιστα μετά τις δηλώσεις του αδερφού της Τοντ Φίσερ που είχε πει ότι αν ζούσε η αδερφή του «η ταινία θα ήταν μια μεγάλη ανταμοιβή για τον χαρακτήρα της. Θα ήταν η τελευταία Τζεντάι». Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό θα είναι ένα πολύσυναισθηματικό αντίο στο χαρακτήρα της Λέια.

Και στην ίδια την Κάρι Φίσερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ