STYLE

The DOLLcumentary: Το παιχνίδι με τις κούκλες, τα πρότυπα, οι αξίες, η ενσυναίσθηση

The DOLLcumentary: Το παιχνίδι με τις κούκλες, τα πρότυπα, οι αξίες, η ενσυναίσθηση

Μια κούκλα με ωραίο φόρεμα, αλλά και μια κούκλα με τη στολή του χειρουργείου.

Μια κούκλα με ξανθά μαλλιά και ιδανικές αναλογίες και μια με καμπύλες. Μία κούκλα άντρας με κοντά μαλλιά και μία με μακριά. Ένα παιδί που στήνει ένα σπίτι ως σκηνικό κι ένα άλλο που στη θέση του σπιτιού «βλέπει» ένα σχολείο, ένα ιατρείο, ένα μουσείο ή ένα θέατρο. Μια κούκλα που φροντίζει τα μωρά της και μία που φροντίζει τα ζωάκια. Μία κούκλα εξερευνητής και μία νοικοκυρά που μαγειρεύει, μία Ασιάτισσα, ένας Αφρικανός, μία Αμερικάνα, ένας Ευρωπαίος, μία κούκλα για κάθε άνθρωπο.

Είναι σαφές πως όταν τα παιδιά μας παίζουν με κούκλες, προσλαμβάνουν πολύ περισσότερα πρότυπα και αξίες από αυτές που μπορούμε να διακρίνουμε με την πρώτη ματιά. Η επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ «Εξερευνώντας τα Οφέλη του Παιχνιδιού με Κούκλες μέσω της Νευροεπιστήμης», απέδειξε πώς, μέσω του παιχνιδιού με Barbie®, αναπτύσσεται η ενσυναίσθηση των παιδιών και το The DOLLcumentary, σε έξι προηγούμενα επεισόδια, ανέλυσε τα δεδομένα αυτά με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων.

Το τελευταίο επεισόδιο του The DOLLcumentary αποκωδικοποιεί τα στοιχεία και προτείνει στους γονείς, πάντα με τη βοήθεια επτά ειδικών, πώς να αντιμετωπίζουν τα παιδιά και το παιχνίδι τους.

Δείτε το έβδομο επεισόδιο του Τhe DOLLcumentary:

Το παιχνίδι, η φαντασία και το όνειρο

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr