STYLE

Θεσσαλονίκη: Το βορειοελλαδικό κρασί πηγαίνει... διαδίκτυο

Θεσσαλονίκη: Το βορειοελλαδικό κρασί πηγαίνει... διαδίκτυο

 Σε όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2021, εν μέσω πανδημίας, η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» προτείνει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, σειρά διαδικτυακών δράσεων για τους φίλους του κρασιού, με κουίζ, ραδιοφωνικά ακούσματα, πληροφορίες για τον προστάτη των αμπελουργών Αγιο Τρύφωνα, αλλά και τον Βαλεντίνο, webinars με «Μaster of Wine», live συνεντεύξεις οινοποιών και προσφορές κρασιού. Πού; Στην ιστοσελίδα της, www.voroina.gr και με τις αντίστοιχες σελίδες voroina στο facebook και στο Instagram από 1ης Φεβρουαρίου.

Από το 2005 και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κοντά στην 1η Φεβρουαρίου -ημερομηνία που οι οινοποιοί γιορτάζουν τον προστάτη τους, 'Αγιο Τρύφωνα- η «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» άνοιγε οινικά τη χρονιά με τη διοργάνωση της εκδήλωσης «ΒορΟινά» στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις οινογευσίας, masterclasses, γεγονότα «wine and dine», θεματικές γευσιγνωσίες και πολλά ακόμη γύρω από το επώνυμο κρασί και τα αμπελοοινικά αποστάγματα των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος.

Φέτος, λόγω πανδημίας,ο τίτλος του θεσμού αυτού αποκτά ένα ...«e» και γίνεται «e-ΒορΟινά», μετακομίζοντας στο Διαδίκτυο, όπου από 1ης Φεβρουαρίου θα φιλοξενούνται διάφορες δράσεις, με στόχο τη γνωριμία με τα κρασιά του βορειοελλαδικού αμπελώνα, μέσω της ιστοσελίδας της Ενωσης και των λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ