STYLE

Γυναικεία στρωτά παπούτσια - Επιλέξτε την άνεση για το φετινό καλοκαίρι

Γυναικεία στρωτά παπούτσια - Επιλέξτε την άνεση για το φετινό καλοκαίρι

Συνήθως, η πρώτη σκέψη των περισσότερων ανθρώπων όταν ακούμε «γυναικεία παπούτσια» είναι τα ψηλοτάκουνα υποδήματα και μπορεί πράγματι αυτά να είναι τα πιο διαδεδομένα, αλλά σίγουρα δεν είναι μεταξύ των πιο άνετων παπουτσιών. Ένα πράγμα που μας έμαθε η πανδημία και οι μήνες που περάσαμε μέσα στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών μας είναι να μην συμβιβαζόμαστε όσο αφορά την άνεση μας προς όφελος της εμφάνισης μας. Αυτό οδήγησε σε αισθητές αλλαγές στις ανάγκες μας ως καταναλωτές και προκάλεσε την ανάγκη από παραγωγή περισσότερων εμπορευμάτων που, εκτός από την καλή εμφάνιση, είναι επίσης πρακτικά και άνετα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ονομάζουμε το έτος 2021 η χρονιά των στρωτών παπουτσιών.

Ποια είναι τα πιο άνετα παπούτσια;

Στο νου μας έρχονται πολλά είδη παπουτσιών όταν μιλάμε για γυναικεία επίπεδα παπούτσια αλλά δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι τα πιο αγαπημένα και διαδεδομένα είναι τα αθλητικά sneakers. Δημιουργημένα ως μέρος του εξοπλισμού των παικτών μπάσκετ, σήμερα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους παπουτσιών και είναι δύσκολο να βρεθεί ένας άνδρας, μια γυναίκα ή ένα παιδί που να μην έχει τουλάχιστον μερικά ζευγάρια αθλητικά παπούτσια στη συλλογή του. Η δημοτικότητά τους οφείλεται τόσο στη μοναδική άνεση που προσφέρουν, όσο και στο ό,τι είναι παντός καιρού. Τα περισσότερα σχέδια των επώνυμων οίκων μόδας είναι εμπλουτισμένα με εξαιρετικά άνετα πέλματα αφρού μνήμης, τα οποία παίρνουν το σχήμα του ποδιού και του παρέχουν μοναδική άνεση. Η σταθεροποίηση τους με κορδόνια από την άλλη εξασφαλίζει ότι τα παπούτσια μας θα αγκαλιάζουν τέλεια το πόδι μας και στο άνω μέρος και θα δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το ζευγάρι αυτό δημιουργήθηκε ειδικά για εμάς.

Αν και θεωρείται ότι είναι αθλητικά παπούτσια, τα sneakers είναι πραγματικά αρκετά ευπροσάρμοστα και ταιριάζουν σε οποιοδήποτε στυλ. Μπορούμε να τα φοράμε με ασφάλεια με τα καθημερινά μας ενδύματα, με το μπλου τζιν μας και με τις φούστες μας για μια βόλτα στο ελεύθερο μας χρόνο ή να εμφανιστούμε μ’ αυτά στη δουλειά, αρκεί ο ενδυματολογικός κώδικας της εταιρείας μας να μην είναι πολύ αυστηρός. Τα τελευταία χρόνια δεν είναι καθόλου περίεργο να βλέπεις μια γυναίκα με επίσημο φόρεμα ή έναν άνδρα με κοστούμι που να έχουν ολοκληρώσει την εμφάνισή τους με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, εδώ και αρκετό καιρό σπάνια κάποιος θυσιάζει την άνεση του, ειδικά επειδή οι τρέχουσες τάσεις της μόδας είναι εξαιρετικά ανεκτικές ως προς το διαφορετικό και μας ενθαρρύνουν να πειραματιζόμαστε με την εμφάνισή μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε το δικό μας στυλ που να διακρίνεται και να μας κάνει μοναδικούς.

Πως να υπογραμμίσουμε τη θηλυκότητά μας με τα στρωτά παπούτσια;

Τα sneakers είναι αναμφίβολα ένα κόσμημα στη συλλογή παπουτσιών μας, αλλά τα περισσότερα μοντέλα είναι κατάλληλα να φορεθούν και από τους εκπροσώπους των δύο φύλων και θα ήταν δύσκολο να ονομάσουμε αυτά τα παπούτσια γυναικεία. Αν ψάχνετε για παπούτσια που τονίζουν τη θηλυκότητά σας, μάλλον είναι καλύτερα να στοιχηματίσετε σε σανδάλια ή σε γυναικείες μπαλαρίνες. Και οι δύο επιλογές έχουν χαμηλή και άνετη σόλα που δεν κουράζει τα πόδια, ακόμη και όταν περπατάμε πολύ, κάτι τυπικό του γρήγορου και δυναμικού τρόπου ζωής που οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούμε. Τα σανδάλια είναι η τέλεια επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές ή για βόλτες με φίλους και στο ευρύ φάσμα μοντέλων στην αγορά δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε τουλάχιστον ένα ζευγάρι που να ερωτευτείτε. Όσο για τις κλειστές παντόφλες, είναι επίσης ιδανικές για την δημιουργία μιας αθλητικής και κομψής εμφάνισης, αλλά ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά κομψές και κατάλληλες για επίσημες εκδηλώσεις. Το άλλο πλεονέκτημά τους σε σχέση με τα άλλα γυναικεία στρωτά παπούτσια είναι ότι φοριούνται εξαιρετικά γρήγορα - χωρίς κορδόνια ή λουριά για να σας επιβραδύνουν ή να σας γίνουν εμπόδιο.

Ένα ζευγάρι γυναικεία παπούτσια είναι σίγουρα το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να χαρίσετε στον εαυτό σας αυτό το καλοκαίρι. Η επένδυση αυτή για τα πόδια σας σίγουρα αξίζει τον κόπο και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την τιμή ή την ποιότητα όταν πρόκειται για την υγεία των ποδιών σας. Είτε είστε λάτρης των sneakers ή προτιμάται τα σχέδια που υπογραμμίζουν τη θηλυκότητά σας, επιλέξτε τα παπούτσια σας όχι μόνο με τα μάτια σας, αλλά με το νου σας.