STYLE

Τι δουλειά έχει ένα λευκό t-shirt στο ΜοMΑ;

Τι δουλειά έχει ένα λευκό t-shirt στο ΜοMΑ;

Πρόκειται για ένα εικαστικό γεγονός που απευθύνεται σε εραστές της τέχνης και ιστορικούς της μόδας ή το αντίθετο. Όπως και αν θέλει να το ερμηνεύσει κανείς η απόφαση του Museum of Modern Art να αφιερώσει το δεύτερο όροφο του σε "απολιθώματα της μόδας" ενθουσιάζει.

Στο τέλος του 2017, t-shirts, Levi jeans και μικρά κομμάτια της casual γκαρνταρόμπας θα εκτεθούν. Με τίτλο, Items: Is Fashion Modern? (Αντικείμενα: Είναι η μόδα μοντέρνα;) η έκθεση θα συμπεριλάβει 99 εκθέματα όπως έχει επιμεληθεί να τα συστήσει στο κοινό η επιμελήτρια της έκθεσης, Paola Antonelli.

Το αρχέτυπο, το στερεότυπο και το πρωτότυπο θα είναι μία από τις θεματικές στις ερμηνείες των εκθεμάτων αναφέρει το ArtNet ενώ δημιουργοί θα δείξουν τα διαφορετικά στάδια κατασκευής κομματιών που έχουν μείνει ιστορικά στην pop κουλτούρα του 20ου αιώνα.

"Η μόδα είναι εγκλωβισμένη στην παροδικότητα" είναι αυτό που θέλει να αποδείξει η έκθεση με έργα μιας κοινής καθημερινότητας που περνάνε απαρατήρητα.

MoMA 2 1024x683

Το ΜοMA ακολουθεί το παράδειγμα άλλων πολιτιστικών ιδρυμάτων της πόλης που φλερτάρουν με τη μόδα και πως συνδιαμορφώνει την πραγματικότητα μας.

Το Jewish Museum ήδη απολαμβάνει την επιτυχία της έκθεσης του στη δουλειά του Isaac Mizrahi και όλα δείχνουν ότι οι ανέλπστα δημοφιλείες συνεργίες μόδας και τέχνης θα καθιερωθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ