STYLE

Ο θάνατος του Prince οφείλεται σε υπερβολική δόση οπιούχων

Ο θάνατος του Prince οφείλεται σε υπερβολική δόση οπιούχων
REUTERS/Dylan Martinez

Ο Prince φαίνεται ότι πέθανε από υπερβολική δόση οπιούχων που περιείχαν την ουσία φαιντανύλη, όπως αναφέρουν επίσημες πληροφορίες που επικαλείται το Associated Press.

Ο Prince δεχόταν φαρμακευτική χορήγηση από γιατρό μιας κλινικής στη Μινεσότα, τον Μίχαελ Τοντ Σούλενμπεργκ (Michael Todd Schulenberg), ο οποίος παραιτήθηκε λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του μουσικού. Συγκεκριμένα, οι έρευνες εστιάζουν αν ο γιατρός του είχε συνταγογραφήσει οπιούχα φάρμακα λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατό του.

Μάλιστα, λίγες μέρες πριν τη τραγωδία, συνεργάτες του Prince είχαν επικοινωνήσει με ακόμη έναν γιατρό στην Καλιφόρνια, ο οποίος ειδικεύεται σε περιπτώσεις εθισμού και αποτοξίνωσης και έστειλε τον γιο του, Άντριου Κόρνφελντ (Andrew Kornfeld) να επισκεφτεί τον καλλιτέχνη.

Ο Άντριου ήταν ένα από τα πρόσωπα που βρήκε τον Prince, ενώ όπως δήλωσε στις Αρχές, είχε μαζί του βουπρενορφίνη. Είναι ένα ημισυνθετικό οπιοειδές το οποίο χρησιμοποιείται για την θεραπευτική υποκατάσταση ναρκωτικών, ιδίως της ηρωίνης. Βασιζόμενοι σε αυτό, οι ερευνητές της υπόθεσης θεωρούν ότι έκανε μεγάλη χρήση ουσιών, σε επίπεδο εθισμού.

Η φαιντανύλη (fentanyl) είναι συνθετικό οπιοειδές το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας. Η φαιντανύλη έχει 100 φορές πιο ισχυρή αναλγητική δράση από τη μορφίνη, αλλά πιο σύντομη δράση, περίπου 15 με 30 λεπτά (σε σύγκριση με τη μορφίνη που δρα για 4 με 6 ώρες).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ