STYLE

Οι προσωπικές συνήθειες που κάνουν πιο «πράσινη» την καθημερινότητά μας

Οι προσωπικές συνήθειες που κάνουν πιο «πράσινη» την καθημερινότητά μας

Η αλήθεια είναι πως διανύουμε την εποχή του wellness, μιας και σε οποιαδήποτε καθημερινή μας πράξη πλέον, σίγουρα υπάρχει ένας απώτερος στόχος που σχετίζεται με  το «κυνήγι» της ευεξίας.

Διατροφή, δραστηριότητες, εργασία, όποιον τομέα και εάν κοιτάξουμε, η ευεξία «πρωταγωνιστεί», έτσι ώστε να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας, να οξύνει τη δημιουργικότητά μας, αλλά και να μας δώσει τo αναγκαίο κίνητρο που χρειαζόμαστε για μία γεμάτη, δραστήρια ημέρα, καθώς και την ενέργεια που απαιτεί ο οργανισμός για να ανταποκριθεί στους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Κατά κάποιον τρόπο, λοιπόν, η ευεξία, κατέχει εξέχουσα θέση στη ζωή μας, αποτελώντας το «κλειδί» για μία ισορροπημένη και δραστήρια στάση ζωής. Ποιες είναι όμως, οι συμβουλές που οφείλουμε να ακολουθήσουμε τον φετινό χειμώνα, για να κάνουμε την καθημερινότητά μας ακόμη πιο «πράσινη»;

Πώς θα κάνουμε τη φιλοσοφία της ευεξίας, τρόπο ζωής;

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως ο σωστός ύπνος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό συμβαίνει διότι οι απότομες εναλλαγές στη ρουτίνα του ύπνου, η αϋπνία και οι διαταραχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορούν να εξαντλήσουν τον οργανισμό μας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να φροντίζουμε να απολαμβάνουμε και να επωφελούμαστε από αυτές τις ώρες χαλάρωσης, οι οποίες θα ξεκουράσουν το σώμα μας και θα μας βοηθήσουν να αποβάλλουμε με φυσικό τρόπο την ένταση που συσσωρεύσαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα ευεργετικά οφέλη ενός σωστού ύπνου, έχουν εξίσου μεγάλο αντίκτυπο στην επιδερμίδα, τον μεταβολισμό, όσο και την ψυχολογία μας.

Φυσικά, εξίσου σημαντικές είναι και οι γευστικές υπερτροφές που οφείλουμε να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Μπορεί, τους προηγούμενους μήνες, η τηλεργασία να έγινε κανονικότητα για αρκετούς από εμάς και το διατροφικό πρόγραμμα να μην είχε την απαραίτητη προσοχή σε καθημερινή βάση, ωστόσο πλέον που το «τρέξιμο» στους δρόμους της πόλης είναι και πάλι εδώ, έχουμε ανάγκη από μία σωστή διατροφή που θα μας δίνει καθημερινά την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Στους «πρωταγωνιστές» αυτών των τροφών είναι, φυσικά, η μαύρη σοκολάτα, τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί.

Από τη λίστα μας βεβαίως, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο παράγοντας του άγχους. Για εμάς που η ένταση και το στρες στην καθημερινή ρουτίνα έχει γίνει πλέον συνήθεια, ένα είναι το σίγουρο: Οι επιπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Η ανταπόκριση του οργανισμού στο στρες δημιουργεί μια φλεγμονώδη αντίδραση και αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από ανωμαλίες όπως η ακμή, το έκζεμα, η ψωρίαση και η ροδόχρους πιτυρίαση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ενημερωθούμε από τους ειδικούς για τις απαραίτητες θεραπείες που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις άγχους ή να δοκιμάσουμε εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης του στρες στο σπίτι, όπως ο διαλογισμός και οι τεχνικές αναπνοής.

Αυτόν τον χειμώνα, ήρθε η στιγμή να κάνουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας πιο «πράσινη», εστιάζοντας -όχι μόνο στις eco friendly συνήθειές μας- αλλά και στην καθιέρωση της ευεξίας στην καθημερινότητά μας. Άλλωστε, η ευεξία που θα μας προσφέρουν οι παραπάνω συνήθειες είναι το κίνητρό μας για να συνεχίζουμε να φέρνουμε εις πέρας κάθε νέο στόχο που θέτουμε, κάθε νέα εμπειρία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, κάθε καινούργια πρόκληση που μας «χτυπάει» την πόρτα, για να μας οδηγήσει ένα «βήμα» ακόμη πιο μακριά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ