STYLE

Shazam! H Brie Larson η πρώτη γυναίκα υπερήρωας της μεγάλης οθόνης

Shazam! H Brie Larson η πρώτη γυναίκα υπερήρωας της μεγάλης οθόνης

Η Marvel είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τη διαφορετικότητα και την αλλαγή ρόλων στη βιομηχανία του θεάματος.

Στα πλαίσια του Comic-Con η Marvel επισημοποίησε αυτό που όλοι υπέθεταν εδώ και καιρό. Η βραβευμένη με Όσκαρ η Brie Larson θα παίξει την Captain Marvel. Πρόκειται για μια πρωτιά καθώς θα είναι και η πρώτη κινηματογραφική παραγωγή της με πρωταγωνίστρια γυναίκα.

Η Marvel έκανε την ανακοίνωση το Σάββατο βράδυ στη γιορτή της επιστημονικής φαντασίας που φέτος φιλοξένησε η πόλη του San Diego.

Η Μπρι Λάρσον επιβεβαίωσε την ανακοίνωση με δική της ανάρτηση νίκης. "Είμαι η Captain Marvel" έγραψε.

Από τον Ιούνιο υπήρχαν φήμες για τη συμμετοχή της ηθοποιού στην ταινία, αλλά δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρο εάν ο κεντρικός χαρακτήρας θα ήταν γυναίκα. Ωστόσο, ήδη από το 2014 ο πρόεδρος των στούντιο της Marvel, Kevin Feige προοιώνισε την πρωτοτυπία με μία ανακοίνωσή του: "Θέλω να το ξεκαθαρίσω. Το όνομα αυτού του ήρωα θα είναι Κάρολ Ντάνβερς (σσ: γυναικείο όνομα)".

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2019.

Πως η Marvel κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, έναν ήρωα τη φορά

Λίγο καιρό πριν, σε συνέντευξη του στο TΙΜΕ, ο συγγραφέας της Marvel Comics, Brian Michael Bendis αποκάλυψε ότι ο επόμενος Iron Man δεν θα είναι ο Τόνι Σταρκ αλλά μια 15χρονη Αφροαμερικανή, η Riri Williams. Όταν η τελευταία φτιάχνει ένα κοστούμι Iron Man, τραβάει την προσοχή του Tόνι Σταρκ και αναλαμβάνει επίσημα να υπερασπιστεί τον κόσμο μας φορώντας την στολή του Iron Man.

Aυτή είναι μια ακόμη ένδειξη ότι η Marvel Comics υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα και θέλει να παίξει με τα στερεότυπα αλλάζοντας ρόλους και ταυτότητες στους ήρωες του σύμπαντος της. Μέχρι το πρόσφατο παρελθόν οι σούπερ-ήρωες ήταν παραδοσιακά άντρες λευκοί. Όχι πια.

Στο παρελθόν ο Spider-man Πίτερ Πάρκερ παρέδωσε το κοστούμι του στον μισό μαύρο μισό ισπανόφωνο έφηβο Μάιλς Μοράλες σε μια εναλλακτική εκδοχή του ήρωα σε τεύχη της σειράς του περασμένου έτους.

o MARVEL COMICS 570

Ο Mοράλες είναι ο έφηβος γιος ενός Αφρό-Αμερικανού και μιας Πορτορικανής και έγινε ο πρώτος μαύρος χαρακτήρας και ο δεύτερος Λατίνος που θα παίξει τον Spider-Man στο σύμπαν της Marvel Comics.

Επιπλέον η Marvel μας χάρισε έναν Thor γένους θηλυκού και έναν μαύρο Captain America ενώ παρουσίασε και την πρώτη Μουσουλμάνα ηρωίδα της, την Ms Marvel.

"Πολλά έγχρωμα παιδιά όταν παίζουν τους υπέρ-ήρωες με την παρέα τους, οι φίλοι τους δεν τους αφήνουν να είναι ο Batman ή ο Superman γιατί δεν μοιάζουν με αυτούς. Μπορούσαν όμως να είναι ο Spider-Man γιατί κάτω από τη μάσκα μπορεί να είναι ο καθένας", είπε ο συν-δημιουργός του χαρακτήρα του Morales και σεναριογράφος του κόμικ, Brian Bendis στη New York Daily News.

"Τώρα όμως είναι αλήθεια. Σημαίνει πολλά σε μια τεράστια μερίδα ανθρώπων. Το μήνυμά μας πρέπει να είναι πως δεν πρόκειται για έναν Spider-Man με αστερίσκο, είναι ο πραγματικός Spider-Man για τα έγχρωμα παιδιά, για τους έγχρωμους ενήλικες και για όλο τον υπόλοιπο κόσμο" πρόσθεσε.

Ms Marvel 2 Cover 90e0e

ΔΗΜΟΦΙΛΗ