STYLE

Γιατί είναι επίκαιρη η αυτοβιογραφία του 23χρονου Ζέιν Μάλικ σήμερα

Γιατί είναι επίκαιρη η αυτοβιογραφία του 23χρονου Ζέιν Μάλικ σήμερα

Με ποικίλα σχόλια υποδέχθηκε το διαδίκτυο την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου Penguin Random House. Σύμφωνα με αυτή ο 23χρονος ποπ σταρ και πρώην μέλος του πιο επιτυχημένου boy band της δεκαετίας One Direction,  Ζέιν Μάλικ έχει ήδη ολοκληρώσει τα δοκίμια με τα οποία θα συνοδέψει τις ανέκδοτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες του στην “πρώτη αυτοβιογραφία” του.

Η έκδοση θα φέρει τον τίτλο ZAYN και θα είναι μια συλλογή από προσωπικές ιστορίες, σημειώσεις, σχέδια του τραγουδιστή και αδημοσίευτα στιγμιότυπα.

“Θέλω να δείξω τον εαυτό μου, έτσι ώστε να με κρίνεται για αυτό που είμαι κι όχι γι αυτό που ο Τύπος ή κάποιοι άλλοι λένε για μένα” σχολίασε το πρώην μέλος των One Direction που κάνει πλέον σόλο καριέρα και είναι σύντροφος της Gigi Hadid.

Η αυτοβιογραφία θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου και έχει χαρακτηριστεί ως “πολύ εμπιστευτική και ως το πρώτο λεύκωμα της ζωής του” με τις προπωλήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω του Amazon, στην τιμή των περίπου 20 ευρώ.

“Θα σας παρουσιάσω όσα περισσότερα μπορώ, έτσι ώστε να μπορείτε να με κρίνετε διαμορφώνοντας δική σας άποψη” επισήμανε ο 23χρονος που το τελευταίο διάστημα έχει ακυρώσει κάποιες συναυλίες του λόγω άγχους.

Aγωνίζομαι τους τρεις τελευταίους μήνες να ξεπεράσω τις ακραίες κρίσης άγχους που παθαίνω πριν τις συναυλίες και αισθάνομαι ότι κάνω πρόοδο, αλλά σήμερα κατάλαβα ότι δεν αισθάνομαι έτοιμος για να ανέβω στην σκηνή τον Οκτώβριο στο Ντουμπάι” ανακοίνωσε ο ίδιος στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Πολλοί ειρωνεύονται την απόφαση του Μάλικ να εκδώσει αυτοβιογραφία από τα 23 του, ωστόσο οι υπερασπιστές του επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια καίρια κίνηση. Άλλωστε ο Μάλικ μπορεί άνετα να θεωρηθεί ο πρώτος μουσουλμάνος σουπερστάρ του 21ου αιώνα. Περνώντας από το X-Factor στους One Direction και από εκεί στη σόλο καριέρα του ο Μάλικ είναι για τη Guardian “ένα πρότυπο για όλους τους έφηβους Μουσουλμάνους στην Βρετανία που είναι διχασμένοι ανάμεσα στον εξτρεμισμό και την κοινωνική ενσωμάτωση”.

Aπό τότε που ήταν ένας έφηβος που κέρδισε τους κριτές του X Factor στο Μάντσεστερ το 2010 για να γίνει ένας από τους 1D στα 17 του ο Ζέιν Μάλικ ήταν μια περίπτωση από μόνος του. Ο μόνος του boy band που δεν ήταν λευκός έχει δεχθεί επιθέσεις στα social media για το Ισλαμικό Κράτος, την 9/11 και έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του όταν τουίταρε το hashtag #FreePalestine.

Αυτός είναι ο πρώτος Μουσουλμάνος superstar του 21ου αιώνα

zayn

Γεννήθηκε στο Μπράντφορντ της Βρετανίας ως Zain Javadd “Zayn” Malik και το όνομα του σημαίνει “όμορφος βασιλιάς”. Γιος δεύτερης γενιάς μετανάστη από το Πακιστάν η μητέρα του ασπάστηκε το Ισλάμ για να παντρευτεί τον σύζυγο της και είναι ο μόνος γιος σε μια οικογένεια πολυμελή. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε μεγαλώνοντας παρέα με τις τρεις αδελφές του σε μια φτωχό σπιτικό και πέρναγε ώρες κάνοντας συντροφιά στον μουσικόφιλο πατέρα του, κυρίως R&B, funk και rap.

Ο Μάλικ σήμερα είναι ένας από τους πιο πλούσιους νέους Βρετανούς με την περιουσία του να υπολογίζεται περίπου στα 25 εκατομμύρια δολάρια. Με τα πρώτα του χρήματα ο Μάλικ έκανε ένα δώρο σε αυτούς που τον μεγάλωσαν αυτό που είναι. Αγόρασε σπίτι στους γονείς του και δεν φοβάται να φωνάξει την καταγωγή του.

zayn kid

Σε καιρούς που η ρητορική του μίσους και η Ισλαμοφοβία γιγαντώνεται ίσως η απόφαση της Penguin να δώσει ακόμη ένα βήμα στον Μάλικ που υποστήριξε ανοικτά την Παλαιστίνη όταν οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν το 2014 στην Γάζα (χώρα καταγωγής της Hadid), δέχθηκε βιτριολικά σχόλια, δεν μετάνιωσε, παραιτήθηκε από το πιο επιτυχημένο boyband για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ξέρει ότι η ζωή δεν είναι εύκολη αλλά αν δεν παλέψεις, δεν θα ακουστείς.

Αυτό το ξέρει και είναι μόλις 23.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ