STYLE

Τζορτζ Κλούνεϊ: Για την πατρότητα πουλάει την επιχείρηση του για 1 δισ.

Τζορτζ Κλούνεϊ: Για την πατρότητα πουλάει την επιχείρηση του για 1 δισ.
REUTERS/Alessandro Bianchi

Πατέρας δύο παιδιών είναι μια full time υποχρέωση για τον Τζορτζ Κλούνεϊ που πλέον αλλάζει την καθημερινότητα του για να αφοσιωθεί στο μεγαλύτερο ρόλο της καριέρας του.

Ο βραβευμένος ηθοποιός, νέος πατέρας, χιουμορίστας και ιδρυτής start-up εταιρίας που χτύπησε jack pot πλέον έχει αρκετές χιλιάδες δολάρια στο λογαριασμό του.

Η Casamigos, η μάρκα τεκίλας που ίδρυσε με τους φίλους του Ράντε Γκέρμπερ και Μάικ Μέλντμαν το 2013, όπως ανακοινώθηκε, πωλήθηκε σε κολοσσό της παγκόσμιας αγοράς ποτών.

Η συμφωνία εκτιμά την αξία της Casamigos ισοδύναμη του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων: 700 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά αρχικά και έως και 300 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα, εάν επιτύχει στόχους πωλήσεων κατά την επόμενη δεκαετία.

"Εάν μας ρωτούσατε πριν από τέσσερα χρόνια αν έχουμε μια εταιρεία δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν νομίζω ότι θα λέγαμε “ναι”" δήλωσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Η συμφωνία καθιστά τον Κλούνεϊ έναν από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές από τον καλλιτεχνικό χώρο.
Αστέρες του Χόλιγουντ συχνά επενδύουν κεφάλαια σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Oι star των start-ups

0321 forbes cover midas kutcher domestic 04 19 2016 1000x13002

Μεταξύ αυτών είναι οι Κέβιν Σπέισι και Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, οι οποίοι επένδυσαν χρήματα στην Casper, εταιρεία παραγωγής στρωμάτων και ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος έχει επενδύσει στο Spotify.

Ο Άστον Κούτσερ μπορεί πλέον να είναι περισσότερο γνωστός για τις επενδύσεις του παρά για τις καταχωρίσεις για αυτόν στην IMDB, τη διαδικτυακή βάση δεδομένων με πληροφορίες για ηθοποιούς, και τις ταινίες, στις οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει. Συμμετέχει με κεφάλαια σε συνολικά 61 επιχειρήσεις μεταξύ άλλων στην Airbnb και στη Change.org.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ