Γ. Πατούλης: Ο «Κλεισθένης» προσπαθεί να τιθασεύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κάθετα αντίθετος στο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση δηλώνει ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης τονίζοντας ότι αυτό που προωθείται είναι "ένα υπουργείο να μπορεί να τιθασεύει στον απόλυτο βαθμό την οποιαδήποτε πολιτική μορφή των τοπικών κοινωνιών."
Και αυτό γίνεται μεταξύ άλλων σύμφωνα με το κ Πατούλη μέσω του εσωτερικού ελεγκτή που διορίζεται από τον υπουργό και την πρόβλεψη της παύσης των αυτοδιοικητικών μέσω μια απλής δίωξης.
Το νομοσχέδιο κατά τον κ. Πατούλη δεν διευκολύνει τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ η απλή αναλογική θα φέρει ακυβερνησία καθώς δεν εξασφαλίζεται ότι θα μπορούν να υπάρξουν συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Τέλος ο κ. Πατούλης χαρακτηρίζει τον Κλεισθένη “πισωγύρισμα” με προβλέψεις που είναι αντίθετες με το ευρωπαϊκό πρότυπο για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η μουσική ενεργοποιεί στον εγκέφαλο δίκτυα που σχετίζονται με τη φαντασία και το νόημα
11:37
Ένωση Ελληνικών Κολλεγίων: Δήλωση του Προέδρου για τον ρόλο των Κολλεγίων στην ελληνική εκπαίδευση
11:31
Σούπερ προσφορά* για τους ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων από το Pamestoixima.gr
11:27
ΟΑΣΑ για πρόβλημα στην τηλεματική των λεωφορείων: «Ζητούμε την κατανόηση του επιβατικού κοινού»
11:25