Φραγκίσκος Κουτεντάκης: Θέμα αξιοπιστίας η τήρηση των δεσμεύσεων για συντάξεις, αφορολόγητο
“Το υψηλό χρέος, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα κόκκινα δάνεια είναι οι μεγάλες προκλήσεις που παραμένουν για την ελληνική οικονομία” τόνισε στο CNN Greece ο επικεφαλής του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης, στο περιθώριο του 2ου διεθνούς συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Ο κ. Κουτεντάκης είπε ότι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση, έχουν πλέον εκλείψει αλλά θα χρειαστεί ακόμη αρκετός χρόνος και συνέπεια για να επιλυθούν κρίσιμα προβλήματα που αφορούν στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.
Αναφορικά με κάποιες γενικές οικονομικές κατευθύνσεις, ο κ. Κουτεντάκης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με όλο το πολιτικό σύστημα ώστε να είναι σταθερές για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σχετικά με τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για το 2019 και το 2010, δηλαδή για τη μείωση των συντάξεων και το αφορολόγητο ο κ. Κουτεντάκης είπε ότι η τήρησή τους είναι ζήτημα αξιοπιστίας της χώρας. Αν υπάρξουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης βάση συμφωνίας αυτό το ξέρουν όσοι εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις και μια αλλαγή στα μέτρα θα μπορούσε να γίνει μόνο αν υπάρξει μια συμφωνία ίσως με κάποια αντισταθμιστικά.
Ισραηλινός ΥΠΕΞ: «Έχουμε κερδίσει τον πόλεμο εναντίον του Ιράν - Οι στόχοι παραμένουν ανεκπλήρωτοι»
20:00
«Ναι, Μάικ, είμαι ζωντανός» - Οι ειρωνείες Νετανιάχου για τις φήμες περί θανάτου
19:51
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Ισραήλ: «Έχουμε ήδη κερδίσει τον πόλεμο με το Ιράν» - Οργή Τραμπ και σκέψεις αποχώρησης από το ΝΑΤΟ
19:42
Χώρες της Μέσης Ανατολής θα επισκεφθεί ο Φιντάν - Στόχος ο τερματισμός του πολέμου στο Ιράν
19:31