Β. Οικονόμου: Στόχος της ΝΔ είναι να μην υπάρχει καθόλου clawback
Ο αριθμός των κλινικών μελετών στην υγεία είναι πολύ χαμηλός στην Ελλάδα, όπως και τα χρήματα που απορροφούνται τονίζει μιλώντας στο CNN Greece ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης υγείας κ. Βασίλης Οικονόμου.
Μιλώντας στο περιθώριο του 29ου ετήσιου συνεδρίου της Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου “Η ώρα της ελληνικής οικονομίας”, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα θα πρέπει να αυξηθεί και να βγουν συγκεκριμένες δαπάνες όπως για παράδειγμα τα εμβόλια,το αίμα και τα παράγωγά του και τα φάρμακα για το AIDS.
Αυτό θα δώσει κατά τον κ. Οικονόμου την δυνατότητα να αυξηθεί η δαπάνη και να ανακουφιστούν οι εταιρίες ενώ αναφορικά με το clawback είπε ότι στόχος της ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση είναι να το συνδέσει με τις επενδύσεις στις κλινικές μελέτες.
Πρόσθεσε τέλος, ότι χρειάζεται εκλογίκευση στη συνταγογράφηση, στις διαγνωστικές εξετάσεις και στη διάγνωση ώστε να μειωθεί το clawback σε ανεκτά επίπεδα ενώ υπογράμμισε ότι στόχος της ΝΔ είναι να μην υπάρχει καθόλου clawback.
Κεραμέως: Η Ελλάδα πρώτη στην αύξηση απασχόλησης στον ΟΟΣΑ - Συνεχίζουμε με σχέδιο και συνέπεια
17:29
Ηλεία: 79χρονος πέθανε την ώρα που έκαιγε κλαριά
17:20
Αυτά είναι τα τεθωρακισμένα που παραχώρησε η Ελλάδα στον Λίβανο (pics)
17:11
Seven Dials: Όταν η Αγκάθα Κρίστι συναντά τη λάμψη και την ίντριγκα της δεκαετίας του 1920
17:03