Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: κενά στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών
Για εγκληματική αμέλεια του Υπουργείου Υγείας κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν μερίμνησε εγκαίρως για την επάρκεια εμβολίων λοιμωδών νοσημάτων.
Ο κύριος Πατούλης υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει επαρκής υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών, γεγονός το οποίο βάζει σε σοβαρό κίνδυνο τόσο τη Δημόσια υγεία όσο και τη ζωή των προσφύγων, όπως λέει.
Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώ παρουσιάζονται με μεγάλη συχνότητα κρούσματα ηπατίτιδας Α στα Κέντρα Φιλοξενίας δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια.
Ως παραδείγματα δίνει το κέντρο Φιλοξενίας στη Μόρια, 7 χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη και τον χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αργολίδα.
SPONSORED
Πάνω από 3,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί - Στις 15 Ιουλίου λήγει η προθεσμία
15:50
Ποια είναι τα επίπεδα ξηρασίας στην Ελλάδα μετά από έναν βροχερό χειμώνα - Τι δείχνουν τα στοιχεία
15:41
Φορτηγό έπεσε από γέφυρα στην Κίνα - Ένας νεκρός, εννέα αγνοούμενοι
15:30
«Γαλάζια Πατρίδα»: Η νέα θεσμική κλιμάκωση της Άγκυρας και η ελληνική στρατηγική απάντηση
15:21