ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δημήτρης Πυρετζίδης: Χειμερινή περίοδος με μεγάλη ροή τουριστών σε εξωτικούς προορισμούς

Δημήτρης Πυρετζίδης: Χειμερινή περίοδος με μεγάλη ροή τουριστών σε εξωτικούς προορισμούς

Προτίμηση στους εξωτικούς προορισμούς του εξωτερικού, μέσα στην «καρδιά» του χειμώνα φαίνεται πως δείχνουν οι Έλληνες ταξιδιώτες, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο CNN Greece ο CEO και διευθυντής της Exotic Tours, κ. Δημήτρης Πυρετζίδης. «Η φετινή τουριστική σεζόν είναι αρκετά ενθαρρυντική, μετά από πέντε τουλάχιστον χρόνια που παρατηρούσαμε μείωση στην τουριστική αγορά της Ελλάδας» υπογραμμίζει ο ίδιος για να προσθέσει πως υπάρχει μία πολύ μεγάλη ροή τουριστών στους εξωτικούς προορισμούς, που ξεπερνά ακόμη και το 20%.

Η Νοτιοανατολική Ασία, η Σιγκαπούρη και η Ταϋλάνδη έχουν την «τιμητική» τους, η Ινδοκίνα με το Βιετνάμ, την Καμπότζη και το Λάος, επίσης προτιμώνται ιδιαιτέρως, ενώ η Ινδονησία, με top προορισμό το Μπαλί είναι μία «σταθερή αξία», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Πυρετζίδης.

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, γι’ αυτό κι αν κάποιος θέλει να «επενδύσει» σε ένα μεγάλο ταξίδι, σε μία εμπειρία ζωής, τότε δεν κάνει εκπτώσεις. «Πολλοί Έλληνες τοποθετούν ένα μακρινό ταξίδι πολύ υψηλότερα από οποιοδήποτε άλλο υλικό αγαθό», λέει ο κ. Πυρετζίδης και εκμυστηρεύεται τον νούμερο ένα προορισμό που δεν θα πρέπει κανείς να παραλείψει να επισκεφθεί.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνας «είναι ένας πολύ δυναμικός ταξιδιώτης, που δεν κάνει “εκπτώσεις” στα ταξίδια του, ούτε κάνει περικοπή στις ημέρες. Ίσως να έχει περιορίσει σε έναν βαθμό τη συχνότητα που ταξιδεύει», σύμφωνα με τον CEO και διευθυντή της Exotic Tours.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ