ΕΛΛΑΔΑ

Έλενα Ράπτη: Ανάγκη για Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Έλενα Ράπτη: Ανάγκη για Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, ανέφερε η κυρία Έλενα Ράπτη, μιλώντας στο CNN Greece.

Από τη θέση της συντονίστριας της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» τους Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, η κυρία Ράπτη μίλησε για την ανάγκη της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονιών και παιδιών μέσω των εργαλείων που παρέχει το Συμβούλιο της Ευρώπης και των εκδηλώσεων ενημέρωσης που πραγματοποιεί η εκστρατεία «Ένα στα Πέντε».

Όπως είπε η κυρία Ράπτη, οι γονείς μπορούν να βρουν on line ή σε DVD δωρεάν, μια σειρά από παραμύθια σε μορφή animation που εξηγούν με απλό τρόπο στα παιδιά πως να βάζουν όριο στα πονηρά αγγίγματα που τις περισσότερες φορές προέρχονται από το στενό συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον του παιδιού.

Μέχρι σήμερα η εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» έχει πραγματοποιήσει πάνω από 550 δράσεις και παρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα και όπως λέει η κυρία Ράπτη στόχος της είναι να η εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» να γίνει υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης. «Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης το μάθημα περνά στη δημοτικά σχολεία. Γιατί να μην γίνει και στην Ελλάδα» συμπλήρωσε η κυρία Ράπτη.

Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός περιστατικών που δεν καταγγέλλονται γιατί υπάρχει ένα φόβος από την πλευρά των γονιών και κατέληξε λέγοντας ότι χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο δράσης κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ