FOCUS

Μ. Ξαφά: Κόψτε συντάξεις, λάθος η «13η», βάρος οι κρατικές επιχειρήσεις

Κώστας Πλιάκος Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

Γνωστή για τις φιλελεύθερες, στην οικονομία απόψεις της και αρκετά αντιδημοφιλής στους κύκλους της Αριστεράς, η οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων και πρώην στέλεχος του Δ.Ν.Τ. Μιράντα Ξαφά μίλησε στο CNN Greece για όλα αυτά τα οποία "εμποδίζουν την χώρα να γίνει επενδυτικός προορισμός για ξένα κεφάλαια". Μιλώντας στο περιθώριο του 2ου InvestGR forum, η κύριa Ξαφά είπε ότι θα πρέπει να αλλάξουν όλα αυτά που κρατούν τη χώρα χαμηλά σε όλους τους δείκτες ανταγωνιστικότητας, αναφέροντας την «αργοκίνητη Δικαιοσύνη την υψηλή και διαρκώς μεταβαλλόμενη φορολογία, το δίσκαμπτο ρυθμιστικό πλαίσιο» και άλλα.

Η κυριά Ξαφά υπεραμύνθηκε της άποψης της ότι θα πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις καθώς όπως είπε στην Ελλάδα «πληρώνουμε το υψηλότερο ποσοστό ως προς το ΑΕΠ για τις συντάξεις και επανέλαβε ότι ήταν λάθος το να δοθεί η 13η σύνταξη».
Πρόσθεσε τέλος ότι θα πρέπει η χώρα να σκεφτεί τι θα κάνει με τις "κρατικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι ζημιογόνες και οι οποίες επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ