FOCUS

Κατρούγκαλος: Άμεσα μέτρα για να μην έχουμε μετά τον Έβρο τουρκική πρόκληση και νότια της Κρήτης

Κώστας Πλιάκος Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

Η Τουρκία λειτουργεί στο πλαίσιο μίας συνολικής στρατηγικής απειλής επισήμαινε μιλώντας στο CNN Greece, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε ότι θα πρέπει η Ελλάδα να πάρει μέτρα ώστε να μην έχουμε μετά τον Έβρο τουρκική πρόκληση και νότια της Κρήτης, ενώ είπε ότι χρειάζεται αποφασιστική αντίδραση από την Ευρώπη η οποία θα πρέπει να στείλει μία σαφή προειδοποίηση στην Τουρκία

Τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει πάντα ως όπλο της το διεθνές δίκαιο και αναφορικά με τα γεγονότα στον Έβρο επισήμανε ότι οι Τούρκοι θέλουν νεκρό στα σύνορα για να το χρησιμοποιήσουν σαν επικοινωνιακό όπλο.

«Γι' αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στις κινήσεις της», κατέληξε.

Είπε ακόμη ότι η χλιαρή αντίδραση της Ευρώπης απέναντι στην Άγκυρα εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας της Δύσης να ξαναφέρει στους κόλπους της την Τουρκία και να την απομακρύνει από τη Ρωσία.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι θα πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται πιέσεις από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ