TECH

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ENISA αποκλειστικά στο CNN Greece

Τάσος Οικονόμου Τάσος Οικονόμου

Για ανάγκη θωράκισης της Ευρώπης έναντι των χάκερ κάνει λόγο στην αποκλειστική συνέντευξή του στο CNN Greece o Udo Helmbrecht, εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), του οποίου η έδρα βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο κ. Helmbrecht αποκαλύπτει και εξιστορεί τα όσα έγιναν μετά την πρόσφατη επίθεση ομηρίας υπολογιστών (ransomware), που ξεκίνησε από τα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και επεκτάθηκε παγκοσμίως. Όπως τονίζει ο κ. Helmbrecht, η ασπίδα προστασίας των ηλεκτρονικών συστημάτων της Ευρώπης, δημόσιων και ιδιωτικών δομών πρέπει να είναι υψωμένη διαρκώς. “Η επίθεση έγινε βράδυ Παρασκευής. Οι εγκληματίες, όμως, δεν κοιμούνται. Εργαζόμαστε Δευτέρα με Παρασκευή. Και όσοι εργάζονται το Σαββατοκύριακο το κάνουν σε εθελοντική βάση, αλλά αν θες πραγματικά να βρίσκεσαι εκεί 24/7 χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους”.

Ο κ. Helmbrecht αναλύει και τους κινδύνους που κρύβονται στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων, αλλά και το κενό ασφαλείας που παρουσιάζεται στις ηλεκτρονικές συσκευές χαμηλού κόστους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ