Η ελληνική κουζίνα είναι αναμφισβήτητα μεταξύ των κορυφαίων κουζινών στον κόσμο, λόγω της νοστιμιάς αλλά και των σημαντικών οφελών της για την υγεία του ανθρώπου.

Δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα ψητά και όχι στα τηγανιτά φαγητά, στα πιο παραδοσιακά πιάτα λείπουν οι πολλές σάλτσες και «πρωταγωνιστούν» κυρίως τα μυρωδικά.

Οι διατροφολόγοι εδώ και χρόνια επικροτούν την χρήση ακόρεστων λιπαρών (ελαιόλαδο), ακατέργαστης ζάχαρης (μέλι), οσπρίων και λαχανικών στα πιάτα των Ελλήνων.

Και φαίνεται πως πολύ σωστά κάνουν, αφού η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους λαούς που φημίζονται για τη μακροβιότητά τους.

Ζωντανό παράδειγμα η Ικαρία. Ένα νησί που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των επιστημόνων, καθώς ένας στους τρεις κατοίκους της είναι πάνω από 90 ετών.

Από τον μουσακά ως το σουβλάκι, το CNNi επέλεξε τα 24 ελληνικά πιάτα που όλοι λατρεύουν.

Δείτε τα στη gallery του CNN Greece.