ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Χειμερινή εξόρμηση στη Νάουσα με τα 3-5 Πηγάδια

Χειμερινή εξόρμηση στη Νάουσα με τα 3-5 Πηγάδια

Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους  τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Ο λόγος για το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, ένα από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά της χώρας το οποίο βρίσκεται 17 χιλιόμετρα από την πόλη της Νάουσας.

Με υψόμετρο που ξεκινά από τα 1.430 και φτάνει τα 2.005 μέτρα, περιλαμβάνει πίστες για κάθε δυσκολία και γούστο, ενώ είναι το μόνο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας που διαθέτει σύστημα τεχνητής χιόνωσης. Το ξενοδοχείο, το καταφύγιο, οι αθλητικές υποδομές, το σαλέ στην κορυφή του βουνού, οι έξι αναβατήρες που διαθέτει και οι πολλές επιλογές για διασκέδαση, εξηγούν μεταξύ άλλων, το γιατί τα 3-5 Πηγάδια προσελκύουν επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα. Ο δεύτερος βασικός λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των χειμερινών αθλητών και των λάτρεων της Φύσης σχετίζεται με την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, τη Νάουσα και την ευρύτερη περιοχή.

Κτισμένη στους πρόποδες του όρους Βερμίου, η Νάουσα είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό ορεινό αστικό κέντρο της Ελλάδας και παρά το γεγονός ότι πολλοί το αγνοούν, βρίθει από αξιοθέατα. Από το καταπράσινο άλσος του Αγίου Νικολάου με τα μεγάλα πλατάνια και την Αράπιτσα (το ποτάμι της Νάουσας) στον Πύργο του Ρολογιού και το δημοτικό πάρκο της πόλης με το Μνημείο Θυσίας. Οι επιλογές είναι πολλές όπως, άλλωστε, πολλές είναι και οι ευκαιρίες που έχει ο επισκέπτης να πραγματοποιήσει εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Με αφετηρία τη Νάουσα, ο ταξιδιώτης μπορεί να δει τους καταρράκτες της Έδεσσας, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια, το φράγμα του Αλιάκμονα, τη σχολή του Αριστοτέλη στο Νυμφαίο και φυσικά, τη Βεργίνα και τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών.

Όσον αφορά σε εκείνον που δεν προτιμά να ταξιδέψει στην περιοχή το Χειμώνα, οι επιλογές που προσφέρει η Νάουσα είναι εξίσου καλές κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου και της Άνοιξης. Ορειβασία, πεζοπορία σε από πανέμορφα μονοπάτια με έλατα, καστανιές και πεύκα, ποδηλασία στο Βέρμιο και άλλες δραστηριότητες που «ανεβάζουν» την αδρεναλίνη, προσελκύουν τον λάτρη των σπορ στη Νάουσα και τα 3-5 Πηγάδια με την ομολογουμένως παράξενη ονομασία. Για τον δυνητικό επισκέπτη, μάλιστα, που θέλει να μάθει πώς απέκτησε τη συγκεκριμένη ονομασία το γνωστό χιονοδρομικό, αξίζει να σημειωθεί ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πηγάδια στην περιοχή αλλά πηγές και για την ακρίβεια, τρεις πηγές σε υψόμετρο 1.430 μέτρων και πέντε στα 1.800 μέτρα.

Όποια εποχή και αν επιλέξει να επισκεφτεί κανείς την Κεντρική Μακεδονία, το σίγουρο είναι πως η Νάουσα με τη φυσική της ομορφιά και τα 3-5 Πηγάδια μπορεί να «γοητεύει» ακόμη και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ