ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Νυδρί: Οι Κάννες της Ελλάδος

Νυδρί: Οι Κάννες της Ελλάδος
ΟΣΕΕΔΔ Λευκάδας

Το Νυδρί, το μικρό γραφικό ψαροχώρι της Λευκάδας, έχει αναδειχθεί στις Κάννες της Ελλάδος.

Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού (κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, στο μέσον περίπου των ανατολικών ακτών του νησιού) και είναι το πιο γνωστό και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Λευκάδας.

Το χωριουδάκι έγινε διάσημο το 1963 καθώς βρίσκεται απέναντι από το Σκορπιό, το νησί που επέλεξε ο Αριστοτέλης Ωνάσης για να χτίσει το ησυχαστήριό του. Στα ταβερνάκια έτρωγε ο Έλληνας μεγιστάνας και έκανε βόλτα με τους διάσημους προσκεκλημένους του και τα μέλη της οικογένειάς του. Τα παιδιά του Αλέξανδρο και Χριστίνα, την Μαρία Κάλλας, την Τζάκυ Κένεντι, τον Σερ Ουίστον Τσώρτσιλ. Στο λιμάνι του χωριού υπάρχει σήμερα ανδριάντας του Ωνάση.

Ο Ανδριάντας του Αστοτέλη Ωνάση στο Νυδρί. Πηγή: Eurokinissi

Το Νυδρί, είναι ο ιδανικός τόπος για να κάνετε εξορμήσεις στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, στο σπήλαιο των Νυμφών, στον τάφο του Γουλιέλμου Ντέρπφελντ (γερμανός αρχιτέκτονας και αρχαιολόγος, που ταύτισε τη Λευκάδα με την ομηρική Ιθάκη), στους καταρράκτεςκαι στο φαράγγι Δημοσάρι. Σε μικρή απόσταση από το Νυδρί βρίσκονται το Περιγιάλι και το Νεοχώρι το χωριό με τις εκκλησίες της Παναγίας και του Αγίου Δημητρίου, καθώς και μοναδική θέα στα Πριγκιποννήσια.

Στις παραλίες ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, ψάρεμα, waterski, jet ski και να αθληθεί παίζοντας beach tennis και beach volley. Απέναντι από το Νυδρί, βρίσκονται τα μαγευτικά Πριγκιποννήσια (η Μαδουρή, η Χελώνη, ο Σκορπιός, η Σπάρτη και το Σκορπίδι) και η είσοδος του όρμου του Βλυχού με το καταπράσινο ακρωτήρι της Αγίας Κυριακής. Με σκάφη μπορείτε να μεταβείτε στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη.

Στο λιμάνι μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα από τα πολλά καραβάκια που εκτελούν ημερήσιες κρουαζιέρες ή να νοικιάσετε ένα μικρό βαρκάκι ή ταχύπλοο και να τα εξερευνήσετε μόνοι σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ