ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Η ελληνική παραλία που περιλαμβάνεται στη λίστα με τις πιο παράξενες του κόσμου

Η ελληνική παραλία που περιλαμβάνεται στη λίστα με τις πιο παράξενες του κόσμου

Το Καλοκαίρι βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για τις εξορμήσεις τους στα παραθαλάσσια θέρετρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στην αναζήτηση, λοιπόν, των πιο ξεχωριστών καλοκαιρινών προορισμών, σίγουρα έχει ενδιαφέρον να αναφερθούμε στις πλέον παράξενες και ιδιαίτερες παραλίες στον κόσμο και φυσικά, να τονίσουμε το γεγονός ότι μία από αυτές είναι ελληνική και βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας.

Ισλανδία: Στην κορυφή της λίστας με τις πλέον παράξενες πλαζ στον κόσμο εντοπίζεται η μαύρη παραλία της Ισλανδίας, η γνωστή ηφαιστειακή παραλία Vik που προκαλεί δέος σε όποιον τη επισκέπτεται. Οι ιστορίες που οι ντόπιοι έχουν να πουν για εκείνη είναι πολλές και εξίσου παράξενες, γεγονός που δίνει έναν ακόμη πιο μυστηριώδη χαρακτήρα στη Vik.

2

ΗΠΑ: Η γυάλινη παραλία του Φορτ Μπραγκ βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και συγκαταλέγεσαι, επίσης, στη λίστα με τις πλαζ που ξεχωρίζουν για το πόσο… παράξενες είναι. Στις αρχές του 20ού αιώνα οι κάτοικοι της περιοχής, χρησιμοποιούσαν την εν λόγω πλαζ ως χωματερή, ρίχνοντας εκεί τα απορρίμματά τους. Έπειτα από το πέρασμα πολλών ετών και ένα πρόγραμμα καθαρισμού, τα απορρίμματα απομακρύνθηκαν από την παραλία, ωστόσο, τα γυάλινα αντικείμενα που είχαν αφεθεί εκεί, είχαν προλάβει να μετατρέψουν την πλαζ στο Φορτ Μπραγκ σε έναν ομολογουμένως ιδιαίτερο προορισμό.

3

Μαλδίβες: Η τρίτη πιο παράξενη παραλία στον κόσμο βρίσκεται στις Μαλδίβες και δεν είναι άλλη από την «θάλασσα των αστεριών». Στον εξωτικό αυτόν προορισμό στον Ινδικό Ωκεανό και συγκεκριμένα, στο νησί Βαντχού, υπάρχει μια παραλία που κάθε νύχτα γεμίζει με «αστέρια». Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο που παρατηρείται στην περιοχή και οφείλεται σε εκατομμύρια μικροοργανισμούς που λάμπουν, δημιουργώντας έτσι ένα εξαίσιο θέαμα.

4

Ελλάδα: Στην τέταρτη θέση της λίστας συναντάμε και μια ελληνική πλαζ. Βρίσκεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, ωστόσο, η πρόσβαση σε αυτή έχει πλέον απαγορευτεί. Ο λόγος για την Κόκκινη Παραλία στη Σαντορίνη, την ηφαιστειακή πλαζ που συνιστά ένα σημαντικό αξιοθέατο του νησιού και ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο.

Παρά τη μοναδικότητα της συγκεκριμένης παραλίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε το γεγονός ότι έπειτα από τη μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε σε αυτή τον περασμένο Απρίλιο, οι αρχές του νησιού εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούν εκ νέου τους τουρίστες και τους ντόπιους για την επικινδυνότητα της κατάστασης στη περιοχή.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι από τον Αύγουστο του 2013 απαγορεύεται η πρόσβαση σε επισκέπτες στην Κόκκινη Παραλία και ολόκληρη η περιοχή γύρω από την πλαζ έχει γεμίσει με προειδοποιητικές πινακίδες, υπάρχουν ακόμη άτομα που αψηφούν τους κανόνες και τους κινδύνους και θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, επιλέγουν να την επισκέπτονται! Ενόψει, λοιπόν, της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, είναι ιδιαιτέρα σημαντικό να καταστεί σαφές ότι η επίσκεψη στην συγκεκριμένη παραλία απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας.

5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ