ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Η ήρεμη και αθόρυβη Ανάφη μπορεί να σας κρατήσει για πάντα κοντά της

Η ήρεμη και αθόρυβη Ανάφη μπορεί να σας κρατήσει για πάντα κοντά της

Ανέπαφη από τον μαζικό τουρισμό και λουσμένη στο εκτυφλωτικό φως της ημέρας, η εξωτική Ανάφη, είναι ίσως ο καλύτερος εναλλακτικός προορισμός στις Κυκλάδες. Η ιστορία θέλει το νησί να έχει αναδυθεί μέσα από τα αγριεμένα κύματα του Αιγαίου, με σκοπό να αποτελέσει καταφύγιο των θαλασσοδαρμένων Αργοναυτών.

άγρια ομορφιά και μια γαλήνη που βρίσκεις σπάνια σήμερα, εκείνο που κάνει αυτό το κυκλαδονήσι τόσο μαγικό είναι ότι παραμένει ανέπαφο από το μαζικό τουρισμό. Έτσι, αποτελεί την πιο γοητευτική εναλλακτική πρόταση διακοπών. «Παρθένες» παραλίες, μικρά ξωκκλήσια, γραφικά μονοπάτια και περήφανα υψώματα είναι μερικοί από τους κύριους λόγους για τους οποίους η Ανάφη θα σας χαλαρώσει και θα σας φέρει λίγο πιο κοντά με τον εαυτό σας. Διότι, σε αυτό το νησί το άσπρο και το μπλε γίνονται ένα με τον πιο αρμονικό τρόπο.

Η ωραιότερη δύση των Κυκλάδων από τη Χώρα της Ανάφης

2

Η Χώρα της Ανάφης είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στα ερείπια ενός βενετσιάνικου κάστρου. Κλασική αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, χρωματιστά λουλούδια στις αυλές και στενά σοκάκια στα οποία μπορείτε να χαθείτε σαν να βρίσκεστε σε όνειρο. Διότι, οι Αναφιώτες, φημίζονται για την ιδιαίτερη κλίση που έχουν στα μαστορέματα. Στην Ανάφη δεν θα περάσει λεπτό που να σκεφτείτε το γραφείο και τις υποχρεώσεις που έχετε αφήσει στη πόλη, καθώς το νησί θα κάνει ένα μικρό reboot στην ψυχή σας. Απολαύστε το απέραντο γαλάζιο του πελάγους και αφεθείτε στη στιγμή που δύει ο ήλιος.

Οι φώκιες στο Δρακοντόσπηλο του Καλάμου

Σύμφωνα με κάποιον Γάλλο περιηγητή του 18ου αιώνα, ο Κάλαμος είναι «ο πιο τρομακτικός βράχος του κόσμου», καθώς είναι ο υψηλότερος μονόλιθος της ανατολικής Μεσογείου. Εάν, λοιπόν, δεν ανήκετε στους έμπειρους ορειβάτες και αναρριχητές, καλύτερα να αφήσετε το εντυπωσιακό αυτό αξιοθέατο και να επισκεφτείτε τις παρυφές του Καλάμου, όπου βρίσκεται το Δρακοντόσπηλο.

3

Το Δρακοντόσπηλο, είναι ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια των Κυκλάδων, γεμάτο σταλακτίτες και σταλαγμίτες, παρόλο που προσεγγίζεται από ένα σχετικά δύσβατο μονοπάτι, αξίζει τη βόλτα σας. Εκεί ίσως να πετύχετε και το κοπάδι με τις πανέμορφες φώκιες που σύμφωνα με τους κατοίκους εμφανίζεται πολύ τακτικά στην περιοχή.

Η απόλυτη γαλήνη στις πολύχρωμες παραλίες του νησιού

4

Η άγρια ομορφιά της Ανάφης, ξεκινά από τα πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά και τις παραλίες της. Στο νότιο σημείο του νησιού, θα βρείτε τις αμμουδερές παραλίες του Άγ. Νικολάου, το Κατσούνι και το Κλεισίδι, ενώ μπορείτε να απολαύσετε κάθε λεπτό της ημέρας, μέχρι τη δύση του ήλιου, στην αχανή παραλία του Ρούκουνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ