ΕΛΛΑΔΑ

Ζαγοροχώρια: Απαράμιλλη ομορφιά στους πρόποδες της Πίνδου

Ζαγοροχώρια: Απαράμιλλη ομορφιά στους πρόποδες της Πίνδου
EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Το ομοιόμορφο σύμπλεγμα των 46 χωριών στα Ιωάννινα, των Ζαγοροχωρίων κερδίζει με άνεση περίοπτη θέση στην καρδιά κάθε χειμερινού ταξιδιώτη.

Ασύγκριτης ομορφιάς είναι το -σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 900 μέτρων στην οροσειρά της Τύμφης- Μεγάλο Πάπιγκο ενώ μοναδικό σκηνικό δημιουργούν οι βράχοι της Αστράκας που υψώνονται απέναντι από το χωριό και μοιάζουν να το αγκαλιάζουν.

Στο Πάπιγκο είναι που ο επισκέπτης θα βρει εξυπηρετικότατες ταβέρνες και καφετέριες ενώ μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ως βάση για να εξερευνήσει και πολλά από τα υπόλοιπα 45 χωριά του Ζαγορίου.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και άλλα αξιοθέατα της περιοχής, όπως ο ποταμός Βοϊδομάτης, το φαράγγι του Βίκου και η Δρακόλιμνη.

Αξίζει να κάνει κανείς μια βόλτα στη βυζαντινή μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι, απ' όπου μπορεί να απολαύσει τη μοναδική θέα στη χαράδρα του Βίκου.

Τα Ζαγοροχώρια ικανοποιούν τις επιθυμίες κάθε επισκέπτη, προσφέροντας τα δικά τους χαρακτηριστικά, είτε κάποιος αναζητά ένα ήσυχο μέρος είτε θέλει περισσότερη διασκέδαση είτε απλώς να απολαύσει την θέα.

Οι δραστηριότητες είναι αναρίθμητες και περιλαμβάνουν πεζοπορία, ιππασία, ορειβασία, αλλά ακόμα και αναρρίχηση, rafting, κανό καγιάκ και mountain bike.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ