ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος: Ανανεώνοντας τον γαστρονομικό χάρτη των Κυκλάδων

Πάρος: Ανανεώνοντας τον γαστρονομικό χάρτη των Κυκλάδων

Η Πάρος αποτελεί έναν από τους πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενους τουριστικά προορισμούς, με τη Μάρπησσα για πολλούς να θεωρείται ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, καθώς είναι χτισμένη στην κορυφή ενός μικρού λόφου. Στη μικρή πλατεία του χωριού βρίσκονται οι τέσσερις ανεμόμυλοι, χαρακτηριστικοί της Πάρου και από εκεί ξεκινάει το μονοπάτι που οδηγεί στη μονή του Αγίου Αντωνίου. Η θέα από την κορυφή του κέφαλου που βρίσκεται η μονή είναι εκπληκτική, με το Αιγαίο να απλώνεται στα πόδια του ταξιδιώτη...

Παρόλο που η φήμη της Πάρου, για τις ομορφιές της, κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, μία νέα επένδυση προβλέπεται να κάνει ακόμη πιο γνωστό το νησί στο εξωτερικό. Ο λόγος για την προσθήκη μίας νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Μάρπησσας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το boutique ξενοδοχείο Summer Senses, που αναμένεται να ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του τον προσεχή Ιούνιο. Θα έχει δυναμική 100 δωματίων σε μια έκταση 27.000 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλάζοντας τα δεδομένα στον ξενοδοχειακό χάρτη του νησιού.

Συγκεκριμένα, το Summer Senses είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Πάρο. Με 45 δωμάτια και 55 πολυτελείς σουίτες, σε κτηριακές εγκαταστάσεις που ξεπερνούν τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα, το ξενοδοχείο διαθέτει δύο εστιατόρια, δύο bar, εγκαταστάσεις spa, γυμναστήριο, τρεις πισίνες συνολικής έκτασης 1.000 και πλέον τετραγωνικών μέτρων, αλλά και ιδιωτικές πισίνες για επιλεγμένες σουίτες. Το σημαντικότερο νούμερο που αξίζει να καταγραφεί: Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ.

2 copy

Summer Senses και Galazia Hytra ενώνουν τις δυνάμεις τους

Το Summer Senses, όπως αναφέρει και το όνομά του, στόχο έχει την απόλυτη βίωση του ελληνικού καλοκαιριού μέσα από τις πέντε αισθήσεις του επισκέπτη. Τα αρώματα των Κυκλάδων, ο ήχος των κυμάτων, η μαγική θέα στη θάλασσα του Αιγαίου, η χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, η επαφή με τη γη της Πάρου συνεπαίρνουν τις αισθήσεις με την κορύφωση να έρχεται σε εκείνη της γεύσης με τα πιάτα του εστιατορίου Galazia Hytra που θα συντροφεύουν τα βράδια των επισκεπτών του ξενοδοχείου.

3 copy


Κακαβιά αρωματισμένη με σαφράν, κρεμμυδάκια τουρσί και λάδι βασιλικού

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης το ξενοδοχείο προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Hytra, φέρνοντας στην Πάρο τη Galazia Hytra. Η ομάδα του εστιατορίου Galazia Hytra ταξιδεύει στο νησί φέρνοντας μαζί της μοναδικές συνταγές που πρεσβεύουν τη δημιουργική ελληνική κουζίνα. Πιστό στη φιλοσοφία του για κλασικές συνταγές που αναδεικνύονται σε σύγχρονα πιάτα μέσα από μοντέρνες τεχνικές και εξαιρετική πρώτη ύλη, το εστιατόριο μετατρέπει το ξενοδοχείο σε γαστρονομικό προορισμό. Η αέναη αναζήτηση της τελειότητας, η αναγνώριση και η αγάπη για τον πλούτο της ελληνικής γης, καθώς και η σύγχρονη απόδοση παραδοσιακών συνταγών, μεταφέρονται αυτούσιες στο Summer Senses με τη ζεστή φιλοξενία και ατμόσφαιρα να αποτελεί κοινό παρονομαστή για εστιατόριο και ξενοδοχείο, προσφέροντας στον επισκέπτη μια ολιστική εμπειρία διακοπών.

4 copy


Τσιπούρα με αλμυρίκια, ντομάτα και ελιές

Αξίζει να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο Summer Senses στόχο έχει να αναδείξει περαιτέρω τον προορισμό μέσα από ένα premium τουριστικό προϊόν, το οποίο θα γίνει πρεσβευτής της ελληνικής φιλοξενίας στο σύνολό της. Αυτή άλλωστε ήταν η σκέψη πίσω από τη σύμπραξη με το εστιατόριο Hytra: Η δημιουργία ενός ξενοδοχείου-προορισμού όπου ο επισκέπτης, Έλληνας ή ξένος, θα έχει τη δυνατότητα να βιώσει κάθε έκφανση της έννοιας της φιλοξενίας 5 αστέρων, από το ζεστό καλωσόρισμα και την άνετη διαμονή μέχρι τις εκλεπτυσμένες γεύσεις. Όπως όλα δείχνουν, η «καρδιά» της Πάρου στο εξής θα χτυπά στην Μάρπησσα, με τις αισθήσεις όλων των επισκεπτών να ταξιδεύουν στο ξεχωριστό κυκλαδίτικο καλοκαίρι…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ