SPONSORED ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε προορισμοί για active διακοπές στην Ελλάδα για τους λάτρεις της περιπέτειας

Πέντε προορισμοί για active διακοπές στην Ελλάδα για τους λάτρεις της περιπέτειας

Για τους λάτρεις της περιπέτειας, καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν σημαίνει μόνο βουτιές σε καταγάλανα νερά, χαλάρωση κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο και περιηγήσεις σε λιθόστρωτα καλντερίμια. Αντιθέτως, όσοι προτιμούν τις active διακοπές, γνωρίζουν καλά ότι η χώρα μας αποτελεί έναν από τους πλέον κορυφαίους αθλητικούς προορισμούς στην Ευρώπη, προσφέροντας πολλές και ιδιαίτερες επιλογές σε εκείνους που την επιλέγουν.

Το φετινό καλοκαίρι, λοιπόν, που έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, να αναπληρώσουμε τον χρόνο που χάσαμε μακριά από τη φύση και τα ταξίδια και να βιώσουμε νέες εμπειρίες που θα θυμόμαστε μία ζωή, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στους προορισμούς, που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη μας στα ύψη.

Με τον αθλητικό τουρισμό να κερδίζει συνεχώς έδαφος και την επιθυμία μας να ταξιδέψουμε και να φτάσουμε ακόμη πιο μακριά φέτοςνα είναι μεγάλη, έχουμε κάθε λόγο να ανακαλύψουμε τους κορυφαίους προορισμούς για activeδιακοπές στην Ελλάδα.

Στην Πάρο για kitesurf, windsurf και ποδηλασία

Αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε φέτος σε ένα νησί, που θα σας προσφέρει πολλές επιλογές για γαστρονομικές εμπειρίες, περιηγήσεις, διασκέδαση και activeδραστηριότητες, τότε έχετε κάθε λόγο να επιλέξετε την Πάρο. Οι άνεμοι στην Πάρο δεν σταματούν ποτέ, για αυτό και το νησί αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους οπαδούς των θαλάσσιων αθλημάτων. Αυτός είναι ο λόγος που στην Πάρο θα βρείτε και πολλέςσχολές εκμάθησης, που προσφέρουν μαθήματα και εξοπλισμό για kitesurfκαιwindsurf.Για τους λάτρεις του kitesurf,λοιπόν, το κανάλι ανάμεσα στην Πάρο και την Αντίπαρο στην παραλία της Πούντας, αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα. Εξίσου δημοφιλείς όμως για τους surfers από ολόκληρο τον κόσμο, είναι επίσης οι παραλίες Σάντα Μαρία και Χρυσή Ακτή. Όσοι δεν προτιμούν τα θαλάσσια σπορ, βέβαια, αλλά παραμένουν active, μπορούν να επιλέξουν την Πάρο για να συνδυάσουν τη χαλάρωση με την ποδηλασία, ενώ έχουν και τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον Αθλητικό Ποδηλατικό Όμιλο Πάρου για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις διαδρομές στο νησί.

Η συμβουλή μας: Επειδή η Πάρος είναιένα σχετικά μεγάλο νησί, καλό είναι να πάρετε μαζί σας το αυτοκίνητο, ώστε να μπορέσετε να μεταφέρετε με άνεση τον αθλητικό σας εξοπλισμό, είτε πρόκειται για κάποια σανίδα, είτε για ποδήλατα. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να εξοπλίσετε εκ των προτέρων το όχημά σας με τα κατάλληλα θερινά ελαστικά, που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε ακόμη πιο μακριά, με περισσότερη άνεση και ασφάλεια.

Στη Χαλκιδική για scuba diving

Οι ντόπιοι λένε πως «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» και η αλήθεια είναι πως για τους λάτρεις των σπορ, η Χαλκιδική συνιστά έναν προορισμό που συνδυάζει όλα όσα αποζητούν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δηλαδή χαλάρωση, χρυσαφένιες παραλίες και φυσικά, activeστιγμές. Σε ό,τι αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, λοιπόν, στη Χαλκιδική τα θαλάσσια σπορ έχουν την «τιμητική» τους, κάτι που είναι απολύτως λογικό, με τόσες πολλές και εντυπωσιακές παραλίες στην ευρύτερη περιοχή. Σε κάθε περίπτωση όμως, το scubadivingσυνιστά ένα από τα πιο ιδιαίτερα θαλάσσια σπορ, που θα απολαύσετε στις παραλίες της Κασσάνδρας ή της Σιθωνίας.

Η συμβουλή μας:Το οδικό ταξίδι από την Αθήνα μέχρι τη Χαλκιδική και πάλι πίσω είναι μεγάλο, για αυτό είναι σημαντικό να κάνετε τις απαραίτητες προσθήκες στο αυτοκίνητό σας, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να πάτε ακόμη πιο μακριά, με περισσότερη άνεση. Για εσάς που χρειάζεστε συνεπώς την υψηλότερη δυνατή χιλιομετρική απόδοση από τα ελαστικά σας, μπορείτε να στραφείτε στα Goodyear EfficientGrip Performance 2, τα οποία θα σας δώσουν τη δυνατότητα να απολαύσετε 50% περισσότερα χιλιόμετρα*.

Καλοκαιρινή απόδραση στην Ήπειρο για πεζοπορία και rafting

Για εκείνους οι οποίοι λατρεύουν την περιπέτεια και θα προτιμήσουν και φέτος τις διακοπές με το αυτοκίνητο, η Ήπειρος συνιστά τον απόλυτο προορισμό και για καλοκαιρινές διακοπές. Σε αυτόν τον τόπο με την άγρια ομορφιά και τα τοπία που «κόβουν» τη ανάσα, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τις activeδιακοπές που ονειρεύονται, επιλέγοντας να κάνουν από εξερεύνηση στο φαράγγι του Βίκου μέχρι πεζοπορία στα Τζουμέρκα και raftingστους ποταμούς της περιοχής, Άραχθο και Καλαρρύτικο. Αφού ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη, οι επισκέπτες της Ηπείρου θα μπουν ξανά στο αυτοκίνητο για να φτάσουν ακόμη πιο μακριά και συγκεκριμένα, για να διασχίσουν την μαγευτική ακτογραμμή της Ηπείρου και να ανακαλύψουν παραλίες με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά.

Η συμβουλή μας: Αν θέλετε να συνδυάσετε το οδικό σας ταξίδι με πολλές εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή, είναι σημαντικό να εξοπλίσετε το όχημά σας με ελαστικά που παρέχουν 50% υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση, προτιμώντας εκείνα που θα σας προσφέρουν ακόμη περισσότερη ασφάλεια, καθώς προσεγγίζετε τα ορεινά χωριά και τα φαράγγια ή τα ποτάμια της περιοχής, όπως τα Goodyear EfficientGrip Performance 2. Τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι ιδανικά για οδηγούς αυτοκινήτων με ζάντες από 15” μέχρι 21”, οι οποίοι επιθυμούν υψηλή χιλιομετρική απόδοση και κορυφαίες επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα. Βλέπετε, χάρη στον αυξημένο αριθμό επιμηκυμένων άκρων πρόσφυσης σε συνδυασμό με τη βελτιστοποιημένη ακαμψία του υλικού τους, τα νέα αυτά ελαστικά διευκολύνουν την απομάκρυνση του νερού και μειώνουν την απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένες επιφάνειες.

Στο Πήλιο για φυσιολατρικές περιηγήσεις, canyoning και ποδηλασία

Το Πήλιο αποτελεί για πολλούς τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό και όχι άδικα. Είναι ένας προορισμός στον οποίο μπορεί εύκολα να ταξιδέψει κάποιος με το αυτοκίνητο, για να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης σε μαγευτικές παραλίες, όπως εκείνες του Μυλοπόταμου και της Φακίστρας, καθώς και να βιώσει έντονες εμπειρίες.Γενικά, η περιοχή ενδείκνυται για αθλητικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία, η αναρρίχηση, το κανό, οι περιηγήσεις σε φαράγγια, η ποδηλασία και φυσικά, οι καταδύσεις. Αν επισκεφτείτε, λοιπόν, το Πήλιο οδικώς αυτό το καλοκαίρι, δοκιμάστε να εντάξετε στο πρόγραμμα των διακοπών σας την πεζοπορία στα σηματοδοτημένα μονοπάτια της περιοχής και φυσικά, το canyoning στα φαράγγια της Τσαγκαράδας.

Η συμβουλή μας: Δοκιμάστε να τοποθετήσετε στο όχημά σας μία βάση για ποδήλατα, ώστε να φτάσετε στον προορισμό σας έχοντας μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό για μία ποδηλατική διαδρομή υψηλών προδιαγραφών στην Τσαγκαράδα.

Στη Νάξο για surf και πεζοπορία

Τέλος, στην περίπτωση που θέλετε να απολαύσετε activeδιακοπές σε ένα νησί αυτό το καλοκαίρι, μπορείτε να βάλετε το αυτοκίνητό σαςστο πλοίο και να ταξιδέψετε μέχρι τη Νάξο, έναν από τους πλέον δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στη χώρα μας, για τους λάτρεις της γαστρονομίας και των σπορ. Η Νάξος φημίζεται για τα τυροκομικά της προϊόντα, τα όμορφα και παραδοσιακά χωριά της, όπως το Χαλκί, το Φιλώτι, τηνΑπείρανθοκαι το Σαγκρί, καθώς και τις εντυπωσιακές παραλίες με τα γαλάζια νερά και τη χρυσή άμμο. Εκτός από όλα τα παραπάνω όμως, το νησί συνιστά και σημαντικό πόλο έλξης τόσο για τους λάτρεις του surf, όσο και της πεζοπορίας. Πιο αναλυτικά, η Μικρή Βίγλα θεωρείται η καλύτερη παραλία του νησιού γιαsurfκαιkitesurf, ενώ εξίσου καλές επιλογές αποτελούν οι παραλίες του Αγίου Γεωργίου και της Πλάκας. Μάλιστα, το νησί συνιστά και έναν εξαιρετικό προορισμό για πεζοπορία, αφού σε αυτόέχουν σηματοδοτηθεί περίπου 15 πεζοπορικές διαδρομές.

Η συμβουλή μας:Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η Νάξος αποτελεί το μεγαλύτερο -σε έκταση και πληθυσμό- νησί των Κυκλάδων. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστείτε να ταξιδέψετε σε αυτό με το αυτοκίνητο, προκειμένου να φτάσετε όσο πιο μακριά μπορείτε και να εξερευνήσετε τις επιλογές που σας προσφέρει, κάθε παραλία και χωριό.

Όπως μπορέσατε να διαπιστώσετε, οι επιλογές για activeδιακοπές στην Ελλάδα είναι πολλές. Όποιον προορισμό και αν επιλέξετε όμως, το στοιχείο-«κλειδί» είναι να οργανώσετε εγκαίρως το πλάνο των αθλητικών σας δραστηριοτήτων και να κάνετε εκ των προτέρων την έρευνά σας, προκειμένου να ανακαλύψετε όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει η κάθε περιοχή, για να βιώσετε ακόμη περισσότερες εμπειρίες. Το σίγουρο είναι πως έχοντας στο αυτοκίνητό σας τον κατάλληλο εξοπλισμό και ενισχύοντας το όχημά σας με τα ελαστικά Efficient Grip Performance 2, αυτό το καλοκαίρι θα φτάσετε ακόμη πιο μακριά και ένα «κλικ» αρκεί για να λάβετε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό της Goodyear που «τρέχει» τώρα στο Facebook και να κάνετε δικό σας ένα σετ ελαστικών EfficientGripPerformance 2.

*Εσωτερική δοκιμή. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του EfficientGripPerformance.